Tor Espen Aspaas Foto:Tevje Akerø

Tor Espen Aspaas utnevnt til ridder av St. Olavs orden

Pianisten og og professor i akkompagnement ved Norges Musikkhøgskole får utmerkelsen i Storstuggu på Røros tirsdag 25. oktober.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Pianist og professor i akkompagnement Tor Espen Aspaas er utnevnt til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin innsats for musikk- og kulturformidling. Dekorasjonen blir overrakt i Storstuggu på Røros tirsdag 25. oktober, skriver Nmh.no
Tor Espen Aspaas (f. 1971) er en av de mest profilerte pianistene og musikkformidlerne i sin generasjon av norske musikere. Han ble i 2001 ansatt som førsteamanuensis i klaver akkompagnement og i 2006 professor ved Norges musikkhøgskole hvor han nå ved siden av undervisning og veiledning gjør et forskningsprosjekt på improvisasjonens plass i Beethovens kreative prosesser og verker.
I 1996 mottok han sitt solistdiplom ved NMH og debuterte i Oslo året etter med strålende kritikker. Han er tildelt en rekke priser og utmerkelser, blant annet De Unges Lindemanpris 2004, Levinprisen 2005 og Pianist Nils Larsens legat 2012, og har vært solist med flere internasjonale symfoniorkestre i tillegg til samtlige norske.
Blant dirigentene Aspaas har samarbeidet med som solist, finnes navn som Brüggen, Sinajskij, Plasson, Karpe, Eggen, Engeset, Gupta og Engegård. Med sistnevnte urfremførte han i 2011 O.A. Thommessens klaverkonsert nr. 3 med Trondheim Symfoniorkester.
Ved siden av konserter og verdensomspennende turnéer er han jevnlig engasjert ved norske og internasjonale festivaler og serier. Høsten 2010 gjorde han seg bemerket med en serie fremførelser av Debussys 24 preludier komplett, bl.a. i Den Norske Opera. I mars 2013 fikk han sin USA-debut med en solorecital i Carnegie Hall, NY.
Aspaas har et titalls CD-utgivelser bak seg, blant disse internasjonalt kritikerroste solo-CD-er med verker av Beethoven, Schönberg, Berg og Webern samt Paul Dukas’ samlede klaververker.
Han var en av initiativtagerne og kunstnerisk leder for Vinterfestspill i Bergstaden på Røros i årene 1999-2008.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev