Dirigent, pedagog og organist Grete Pedersen (Foto: Bård Gundersen)

Grete Pedersen utnevnt til St. Olavs Orden

Professor og dirigent Grete Pedersen er utnevnt til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Kongehuset melder på sine nettsider at H.M. Kongen i dag har utnevnt professor og dirigent Grete Pedersen til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Grete Pedersen mottar utmerkelsen for sin innsats for norsk musikkliv, heter det i meldingen.

Pedersen er dirigent og kunstnerisk leder for Det Norske Solistkor, som hun til neste år har ledet i 30 år. I 2020 fyller koret også 70 år.

Forslagsstillerne til Grete Pedersens nominasjon til utmerkelsen har vært Det Norske Solistkors styre, ledet av Fritt ords direktør Knut Olav Åmås, sammen med fiolinist Arve Tellefsen, pianist Leif Ove Andsnes, komponist Christian Eggen, rektor ved Norges musikkhøgskole, Peter Tornquist, og direktør i Oslo-Filharmonien, Ingrid Røynesdal.

I slutten av oktober mottok Grete Pedersen også den prestisjetunge Lindemanprisen under en høytidelig markering på Norges musikkhøgskole. «En av vår tids viktigste kordirigenter», skrev juryen om prisvinneren, som også understreket at hun har hatt stor betydning for den høye kvaliteten på norske kordirigenter i dag.

Overrekkelse
Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement på Ingensteds i Oslo 26. november.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev