Kristopher Schau

«Eurotrash» snuser på Nordheim og Schau

Den britiske TV-kanalen Channel 4 retter blikket mot Norge i jakten på nye innslag til underholdningsprogrammet «Eurotrash». Med fokus på sex, avføring og snodige europeere har programmet, som tidligere ble ledet av moteskaperen Jean Paul Gautier, fått kultstatus hos en fast seerskare i hele Europa. Nå har Arne Nordheims «kloakk-konsert» og Kristopher Schaus forfallsprosjekt fattet britenes interesse. – Kjempegøy, sier en oppspilt Schau til Ballade. Nordheim er ikke like overbevist.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

— Hvis Eurotrash bare er interessert i tiss, bæsj og promp kan de glemme meg, forteller Arne Nordheim til Ballade. Den i disse dager fremdeles 70 års- jubilerende samtidsmusikk-komponisten reiser i dag til Huddersfield Contemporary Music Festival, Storbritannias største samtidsmusikkfestival, for blant annet å bli intervjuet sammen med Hans Abrahamsen og Bent Sørensen. Fredag 16. november åpnet Nordheim sin kunstinstallasjon «Dråpen» i Bekkelaget Kloakk-renseanlegg. «Dråpen» er en installasjon som lager toner av påvirkning fra vannstrømninger i renseanlegget. Dette betyr i praksis at Oslofolk selv er med på å lage musikken når de trekker ned på toalettet. Arne Nordheim var ennå ikke klar over hva programkonseptet til «Eurotrash» gikk ut på da Ballade snakket med ham tidligere i uken.

— Jeg aner ingen ting om programmet, men jeg har hørt at de skal være interessert i «Dråpen». Først må jeg finne ut mer om hva dette går ut på. Hvis de bare vil ha tiss, bæsj og promp er ikke dette noe for meg, sier Nordheim bestemt.

Der Nordheim er avventende, er Kristopher Schau desto mer ivrig. Forfallsprosjektet, som i all hovedsak besto i å forfalle mest mulig på en uke, har fattet den britiske tv-kanalens interesse. Schau har i likhet med Nordheim blitt kontaktet av medarbeidere i TV-programmet som nå jobber med å forberede et innslag fra Norge.

Å representere Norge sammen med Arne Nordheim er noe Schau ser ekstra fram til.

— Jeg blir både ekstra stolt og glad over å kunne representere Norge sammen med en åndsfrende som Nordheim, sier en fornøyd Schau til Ballade.

«Eurotrash» har foreløpig ikke tatt noen endelig avgjørelse om hvorvidt de to innslagene vil bli vist på TV-programmet, men er i disse dager i full gang med forarbeid og nærmere undersøkelser omkring begge de norske sakene.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.