Sidsel Endresen

Norsk fokus for Storbritannias største samtidsmusikkfestival

– Kanskje det skyldes de lange, nordiske vintrene? undrer ledelsen i Huddersfield Contemporary Music Festival og lar seg imponere av flommen med kreative, nordiske artister og komponister. Så imponert er faktisk Storbritannias største samtidsmusikkfestival, at den i år velger å sette fokus på nordisk musikk. Arne Nordheim presenteres av det Bergens-baserte BIT 20 Ensemble, Cikada Ensemblet presenterer stykker av Bent Sørensen og Sidsel Endresen vil fremføre Rolf Wallins stykke «Lautleben» for stemme og elektronikk. Og dette er noen av de mange nordmennene som vil befolke Huddersfield de nærmeste dagene.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Bergenske BIT 20 Ensemble spiller to konserter under årets Huddersfield festival. Festivalen er den største og mest prestisjefylte i sitt slag i Storbritannia. I tolv dager i november hvert år blir Huddersfield et internasjonalt hovedsete for ny musikk som tiltrekker seg verdens ledende komponister, utøvere og et internasjonalt publikum.

BIT 20 Ensemble og solistene Anne Marie Abildskov, klaver, og Gary Peterson, trompet, holder lørdag 24. november en konsert med program av Rolf Wallin, Bent Sørensen, Hans Abrahamsen og György Ligeti. Søndagens konsert er helt og holdent viet 70-årsjubilanten Arne Nordheim og presenterer musikk fra over fire tiår av hans produksjon.

BIT 20 Ensemble fremfører Nordheims verk «Aftonland» fra 1959 som er skrevet til minne om komponistens far Erling Nordheim, cellokonserten «Tenebrae» fra 1982 med solist Øistein Birkeland, Tractatus for fløyte og kammerensemble fra 1986 med solist Ingela Øien, og til sist Magic Island som ble urfremført under Festspillene i Bergen i 1992.

Søndag vil også Cikada Ensemble fremføre stykker satt sammen som et komponist-portrett av Bent Sørensen. Sørensen vil også bli intervjuet for åpen scene sammen med Arne Nordheim og Hans Abrahamsen lørdag 24. november.

Sidsel Endresens framføring av «Lautleben» mandag 26. november blir stykkets urpremiere i Storbritannia.

Huddersfield Contemporary Music Festival arrangeres 22. november – 2. desember i Huddersfield, England. Et komplett program for festivalen finner du her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.