BIT 20 Ensemble

Norske toner under julegran-tenning i London

Fredag 7. desember tennes den norske julegranen på Trafalgar Square i London. Deretter vil tonene til Bergens-ensemblet BIT20 og Det Norske Jentekor fylle kirken St. Martin-in-the-fields. Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit vil være til stede under konserten som arrangeres av Den Norske Ambassade.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Det er 55. gang Oslo by gir en julegran til London som takk for hjelpen i 2. verdenskrig. Umiddelbart etter at Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit har deltatt i tenningen av treet holder Den Norske Ambassade en stemningsfull konsert i kirken St. Martin-in-the-Fields.

Det Norske Jentekor og plateaktuelle Ellen Sejersted Bødker, harpe, fremfører Benjamin Brittens A Ceremony of Carols. Koret synger også verker av Knut Nystedt, Zoltan Kodaly og Franz Gruber.

Under ledelse av dirigenten Lars-Erik ter Jung fremfører BIT20 Ensemble, koret og solistene Siri Torjesen og Juni Dahr Arne Nordheims verk Nedstigningen. Dette verket spilles for første gang i Storbritannia og er en del av feiringen av 70-årsjubilanten Nordheim.

Konserten er støttet av SAS, Norwegian-British Chamber of Commerce, Utenriksdepartementet, Bergen Riksmålsforening og Den Norske Ambassade i London.

BIT20 Ensemble kom nylig tilbake fra Huddersfield Contemporary Music Festival der de spilte to konserter med norsk og nordisk program. I oktober turnerte ensemblet i de baltiske statene med konserter på festivaler i Tallinn, Vilnius og Riga. Turnéen var en del av Utenriksdepartementets satsning Fokus Baltikum.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.