BIT 20 Ensemble

Norske toner under julegran-tenning i London

Fredag 7. desember tennes den norske julegranen på Trafalgar Square i London. Deretter vil tonene til Bergens-ensemblet BIT20 og Det Norske Jentekor fylle kirken St. Martin-in-the-fields. Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit vil være til stede under konserten som arrangeres av Den Norske Ambassade.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det er 55. gang Oslo by gir en julegran til London som takk for hjelpen i 2. verdenskrig. Umiddelbart etter at Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit har deltatt i tenningen av treet holder Den Norske Ambassade en stemningsfull konsert i kirken St. Martin-in-the-Fields.

Det Norske Jentekor og plateaktuelle Ellen Sejersted Bødker, harpe, fremfører Benjamin Brittens A Ceremony of Carols. Koret synger også verker av Knut Nystedt, Zoltan Kodaly og Franz Gruber.

Under ledelse av dirigenten Lars-Erik ter Jung fremfører BIT20 Ensemble, koret og solistene Siri Torjesen og Juni Dahr Arne Nordheims verk Nedstigningen. Dette verket spilles for første gang i Storbritannia og er en del av feiringen av 70-årsjubilanten Nordheim.

Konserten er støttet av SAS, Norwegian-British Chamber of Commerce, Utenriksdepartementet, Bergen Riksmålsforening og Den Norske Ambassade i London.

BIT20 Ensemble kom nylig tilbake fra Huddersfield Contemporary Music Festival der de spilte to konserter med norsk og nordisk program. I oktober turnerte ensemblet i de baltiske statene med konserter på festivaler i Tallinn, Vilnius og Riga. Turnéen var en del av Utenriksdepartementets satsning Fokus Baltikum.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev