BIT 20 Ensemble

BIT20 Ensemble på turné i Baltikum

BIT20 Ensemble åpnet i går sin turné i Baltikum med konsert i Tallinn. Fra 15.- 19.10. holder ensemblet konserter i Estland, Litauen og Latvia med verk av Arne Nordheim, Henrik Hellstenius, Rolf Wallin og Jon Øivind Ness. I tillegg har BIT20 Ensemble bestilt nye verk av komponister fra landene som besøkes til urfremføring i deres respektive hjemland.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Direkte fra konsert under Ultima 13.10. reiste BIT20 Ensemble ut på turné til de baltiske landene. På programmet står flere nyskrevne verk, bl.a.Henrik Hellstenius¹ fiolinkonsert «By the voice a faint light is shed..» med Peter Herresthal som solist, og Jon Øivind Ness¹ «One tooth clapping». Disse to verkene ble begge urfremført av BIT20 Ensemble under Ultima. Med på turnéen er også jubilant Arne Nordheim som på programmet er representert med verket «Tractatus».

Første stopp på turnéen er Tallinn i Estland hvor ensemblet i kveld holder konsert. Konserten er en del av Festival of New Music NYYD¹01 der Rolf Wallin er festivalkomponist. BIT20 Ensemble fremfører verk av Jon Øivind Ness, Henrik Hellstenius, festivalkomponisten Rolf Wallin, Arne Nordheim og Magnus Lindberg i tillegg til urfremføring av verket «Q» av den estiske komponisten Toivo Tulev.

BIT20 Duo Rendez-vous, som består av Ingela Øien, fløyte, og Peter Kates, slagverk, holder også konsert under festivalen i Tallinn tirsdag 16.10. Festivalkomponist Wallin deltar selv i denne konserten med sine verk «Scratch» for ballong og «Yó» for kontrolldrakt og computer.

18.10. opptrer BIT20 Ensemble under Festival Gaida i Vilnius i Litauen. Her fremføres turnéprogrammet i tillegg til urfremførelse av verket «Aforia» av den litauiske komponisten Sarunas Nakas, før turnéen avsluttes med konsert med BIT20 Duo Rendez-vous i Riga i Latvia 19.10.

Turnéen er en del av Utenriksdepartementets satsning Folkus Baltikum, og konsertene er finansiert av Utenriksdepartementet, Fond for utøvende kunstnere og Norsk Musikkfond.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev