Cikada tutti

Cikada på Huddersfield-festivalen

Den ledende engelske samtidsmusikkfestivalen Huddersfield Contemporary Music Festival starter i dag, og varer frem til søndag 2. desember. Den første helgen inneholder et stort nordisk fokus, og Cikada-ensemblet er representert med hele tre ensemblekonserter. I tillegg medvirker Cikadas pianist Kenneth Karlsson i en portrettkonsert av Rolf Wallin med soloklaverstykket «Seven Imperatives».

Kalender

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Cikada Strykekvartett åpner Cikadas konsertrekke søndag 25. november kl. 11.00. Konserten starter med danske Hans Abrahamsens «Ten Preludes» fra 1973. Abrahamsen er en av fire nordiske festivalkomponister, og er tilstede hele denne helgen. Videre byr konserten på to førsteoppførelser i Storbritannia: Cecilie Ores «Praesens Subitus» og britisk-argentinske Alejandro Viñaos «Phrase & Fiction». Viñao presenteres med en rekke verker på festivalen i anledning av hans 50-årsdag i år. Konserten afsluttes med Witold Lutoslawskis «String Quartet» fra 1964.

Søndag kveld kl. 22.00 portretterer Cikada Ensemble den danske komponisten Bent Sørensen i en timelang konsert. Konserten er enda en markering av det nære, langvarige samarbeid mellom Sørensen og Cikada. Ensemblet åpner med en uropførelse for solo kontrabas og fortsetter med en bred presentation av Sørensens kammermusikalske produksjon. Bent Sørensen skriver for tiden på et nytt stykke for Cikada Tutti, til uroppførelse under neste års prestisjefylte Wittener Tage für Neue Kammermusik, som arrangeres av Westdeutsche Rundfunk Köln.

Mandag kveld i St. Paul’s er Cikada atter i aksjon med et bredt norsk-engelsk program. Konserten begynner med Rolf Wallins «Solve et Coagula», og fortsetter før pause med nok en uropførelse: En ny tresatset versjon av Alejandro Viñaos «Cuaderno del Ritmo», skrevet på bestilling av Cikada og uroppført i sin første tosatsede versjon under Ultima Festivalen i 2000. Annen del av konserten er viet et portrett av den britiske komponist Richard Barrett , som Cikada har samarbeidet tett med de siste par årene. Konsertens tre verker, «The Empire of Lights», «Khasma» og «Stirrings», skrevet på bestilling av Cikada, ble uroppført under dette årets Ultima festival og inngår også i det helaftens verket «Dark Matter», som Cikada netopp har hatt en særdeles vellykket urpremiere på i Brisbane, Australia i samarbeid med det ledende australske samtidsensemble ELISION og den norske billedkunstneren Per Inge Bjørlo.

Rett etter denne forestillingen er Cikadas pianist Kenneth Karlsson igjen på scenen i en portretkoncert av Rolf Wallin med soloklaverstykket «Seven Imperatives». Foruten Karlsson medvirker Wallin selv med performance-stykket «Yo», mens Sidsel Endresen opptrer med ‘radio-operaen’ «Lautleben» for stemme og elektronik.

Det store norske fokus under Huddersfield-festivalen, der iblant Cikadas medvirkning, er fra norsk side støttet av Utenriksdepartementet. Også BIT 20 Ensemble har en sentral rolle under festivalen, og skal under to konserter bl.a. fremføre stykker av Rolf Wallin, Bent Sørensen, Hans Abrahamsen, György Ligeti og Arne Nordheim.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev