Cikada tutti

Cikada på Wittener Tage

Helgen 26.-28. april finner den årlige samtidsmusikfestivalen Wittener Tage für neue Kammermusik sted i Witten ved Köln. Festivalen arrangeres av Westdeutscher Rundfunk Köln, og regnes sammen med Donaueschinger Musiktage for Tysklands viktigste festival for samtidsmusik. Deltagelsen regnes som Cikadas gjennombrudd i Tyskland.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I løpet av weekenden er en rekke fremtredende ensembler og komponister samlet i Witten, deriblant Ensemble Recherche, Arditti Quartet og Apartment House, samt komponister som Helmut Lachenmann, Beat Furrer og Luciano Berio, som etter lang tids pause har skrevet en ny Sequenza for solo cello, som Ardittis cellist vil uroppføre.

Cikada er som det første norske ensemblet invitert til festivalen, og deltagelsen markerer Cikadas gjennombrud i Tyskland, etter konserter de siste par år i bl.a. Mecklenburg-Vorpommern og Köln.

Wittener Tages fremste kjennetegn er uroppføringer av nye verker, og i løpet av weekenden vil Cikada uropføre fire verk – bestilt i samarbeid mellom festivalen og Cikada – deriblant to norske: Cecilie Ore har skrevet en ny strygekvartet, «Cirrus», og Rolf Wallin har revidert sit verk «Solve et Coagula», ved bl.a. å tilføje en kontrabasstemme, så verket nå er for hele Cikadas besetning. I tillegg har danske Bent Sørensen skrevet for Cikada Tutti, og italienske Stefano Gervasoni har skrevet for Cikada Tutti og mezzosopran. Tekstene til hans stykke «Godspell» er skrevet av den amerikanske dikter og Pullitzer Prize-vinner Paul Levine. Mezzosopran-partiet vil bli sunget av den britiske sangerinnen Loré Lixenberg, en av de fremste vokalister på samtidsmusikkscenen. Hun har bl.a. opptrådt med Klangforum Wien og er gitt en hovedrolle i Bent Sørensens nye opera, somhar urpremiere på det Kongelige Teater i København i 2004. Cikada gjør også en førsteoppføring i Tyskland av Richard Barretts Stirrings, som Cikada bestilte og uroppførte under Ultimafestivalen i 2001.

Et anbnet særtrekk ved Wittenertage er å presentere to ensembler på hver konsert. På lørdagens konsert vil Cikada opptre sammen med engelske Apartment House, og på festivalens avslutningskonsert søndag sammen med tyske Ensemble Recherche, som har gjestet Ultima Festivalen flere ganger. Recherche vil bl.a. oppføre et nytt verk av franske Brice Pauset, med komponisten selv som solist på cembalo.

Alle konserter på festivalen blir spilt inn av Westdeutscher Rundfunk, samtidig som festivalen vil utgi en dobbelt-CD med festivalens verker. Og i forbindelse med dette års festival slipper Kölns andre, store radiostasjon, Radio Deutschlandfunk, en portret-CD av Cecilie Ore i samarbejde med frau musica nova, hvor Cikada medvirker på to stykker. CDen inneholder den første komplette innspilling av Ores verk-syklus «Tempora Mutantur», og i tillegg til Cikada medvirker norske Saxofon Consentus og den tyske perkusjonsgruppen Schlagquartet Köln.

For mere info om Wittener Tage, se www.wittenertage.de

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev