Cikada Duo

Cikada Strykekvartett utgir plate på ECM – og turnerer Europa

Konsert-startskuddet for Cikada-ensemblets høstsesong går førstkommende tirsdag, 14. August, da Cikada Strykekvartett skal spille strykekvaretter av John Cage, Bruno Maderna og Kaija Saariaho. Disse verkene skal de også spille inn på plate for det tyske kvalitetsmerket ECM Records.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Cikada Strykekvartett innleder en travel sesong på Astrup Fearnley Museet, der de skal i aksjon klokken 20 tirsdag 14. August. På programmet står strykekvartetter av tre av det 20. århundres sentrale komponister: John Cages ”String Quartet in Four Parts” fra 1949-50, Bruno Madernas ”Quartetto per Archi in Due Tempi” fra 1955 og Kaija Saariahos ”Nymphea” fra 1987. De to førstnevnte står i følge musikerne ”som lyrisk-udforskende milepeler i etterkrigstidens lyd-univers”. Verket til Saariaho er også svært så aktuelt, siden Saariaho har skrevet en ny version av ”Nymphea” for strykeorkester, som skal uroppføres på Schleswig-Holstein Musikfestival nå i midten av august.

Konserten finner sted kvelden før Cikada Strykekvartett går i studio for å spille inn nettopp disse tre verkene til den første av foreløpig to planlagte CDer med Cikada Strykekvartett på det tyske plateselskapet ECM Records. CDen skal slippes i løpet av 2002. Cikada-kvartetten har også tidligere medvirket på flere ECM-innspillinger, deriblant «Hyperborean» med Arild Andersen og «Milvus» med Mats Edén. Sammen med Oslo Sinfonietta spilte de også inn musikk av den danske komponisten Bent Sørensen på albumet «Birds and Bells».

Cikada Strykekvartett går også ellers en aktiv høst i møte. Blant annet medvirker de søndag 16. september ved Frodes Haltlis debutkoncert i Jakobskirken, og i slutten av oktober legger de ut på en 10 dages Europaturné til bl.a. Konzerthaus Wien, Berlin og San Sebastian – sammen med den amerikanske jazzsangerinnen Annette Peacock, som de også backet på det ECM-utgitte albumet «An acrobats heart». I slutten av november står de for en av i alt tre Cikada-konserter under dette års Huddersfield Contemporary Music Festival.

Cikada Strykekvartett er en frittstående del av det ti musiker store samtidsensemblet Cikada, og består av Henrik Hannisdal, Odd Hannisdal, Marek Konstantynowicz og Morten Hannisdal. Cikada ble opprettet 1989, er finansiert av Kulturdepartementet gjennom Ny Musikk og presenterer verker fra det internasjonale repertoar og det beste innen norsk samtidsmusikk.

Astrup Fearnley Museet, tirsdag 14. August, klokken 20.
Billetter à kroner 100,- (medlemmer av Ny Musikk 50,-)

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev