Cikada Duo

Cikada Strykekvartett utgir plate på ECM – og turnerer Europa

Konsert-startskuddet for Cikada-ensemblets høstsesong går førstkommende tirsdag, 14. August, da Cikada Strykekvartett skal spille strykekvaretter av John Cage, Bruno Maderna og Kaija Saariaho. Disse verkene skal de også spille inn på plate for det tyske kvalitetsmerket ECM Records.

Kalender

Ensemble KammerKlang i Teie Hovedgård

25/09/2022 Kl. 19

Vestfold og Telemark

Ensemble KammerKlang i Østre Halsen Kirke

26/09/2022 Kl. 19

Vestfold og Telemark

TETZLAFF QUARTETT: Et århundre i Wien

27/09/2022 Kl. 19.30

Oslo

Operapub i Teaterkjeller’n

28/09/2022 Kl. 21:00

Oslo

Cikada Strykekvartett innleder en travel sesong på Astrup Fearnley Museet, der de skal i aksjon klokken 20 tirsdag 14. August. På programmet står strykekvartetter av tre av det 20. århundres sentrale komponister: John Cages ”String Quartet in Four Parts” fra 1949-50, Bruno Madernas ”Quartetto per Archi in Due Tempi” fra 1955 og Kaija Saariahos ”Nymphea” fra 1987. De to førstnevnte står i følge musikerne ”som lyrisk-udforskende milepeler i etterkrigstidens lyd-univers”. Verket til Saariaho er også svært så aktuelt, siden Saariaho har skrevet en ny version av ”Nymphea” for strykeorkester, som skal uroppføres på Schleswig-Holstein Musikfestival nå i midten av august.

Konserten finner sted kvelden før Cikada Strykekvartett går i studio for å spille inn nettopp disse tre verkene til den første av foreløpig to planlagte CDer med Cikada Strykekvartett på det tyske plateselskapet ECM Records. CDen skal slippes i løpet av 2002. Cikada-kvartetten har også tidligere medvirket på flere ECM-innspillinger, deriblant «Hyperborean» med Arild Andersen og «Milvus» med Mats Edén. Sammen med Oslo Sinfonietta spilte de også inn musikk av den danske komponisten Bent Sørensen på albumet «Birds and Bells».

Cikada Strykekvartett går også ellers en aktiv høst i møte. Blant annet medvirker de søndag 16. september ved Frodes Haltlis debutkoncert i Jakobskirken, og i slutten av oktober legger de ut på en 10 dages Europaturné til bl.a. Konzerthaus Wien, Berlin og San Sebastian – sammen med den amerikanske jazzsangerinnen Annette Peacock, som de også backet på det ECM-utgitte albumet «An acrobats heart». I slutten av november står de for en av i alt tre Cikada-konserter under dette års Huddersfield Contemporary Music Festival.

Cikada Strykekvartett er en frittstående del av det ti musiker store samtidsensemblet Cikada, og består av Henrik Hannisdal, Odd Hannisdal, Marek Konstantynowicz og Morten Hannisdal. Cikada ble opprettet 1989, er finansiert av Kulturdepartementet gjennom Ny Musikk og presenterer verker fra det internasjonale repertoar og det beste innen norsk samtidsmusikk.

Astrup Fearnley Museet, tirsdag 14. August, klokken 20.
Billetter à kroner 100,- (medlemmer av Ny Musikk 50,-)

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Daglig leder

Det Norske Jentekor

Prosjektleder

Talent Norge

Administrerende direktør

Norges musikkhøgskole

Daglig leder

Balansekunst

Musikkprodusent

Festspillene i Nord-Norge

Sekretær

Furestiftelsen

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev