KunstHøyskOslo

Cikada avlyser – og stiller opp likevel

Konserten «Det forrige århundrets strykekvartetter – og en urframførelse» som skulle finne sted på Blå 12. september er avlyst. Den er imidlertid erstattet med en annen konsert med Cikada.

Kalender

Operapub på Røverstaden

27/10/2021 Kl. 19:00

Oslo

Ensemble Allegria og Oslo Kammerakademi

30/10/2021 Kl. 14.00

Oslo

Lørdagsopera 30. oktober

30/10/2021 Kl. 15:30

Oslo

Konserten ”Det forrige århundrets strykekvartetter – og en urfremførelse”, som bl.a. skulle by på førstegangsfremføringen av «Stringquartet» av David Bratlie, må dessverre avlyses på grunn av sykdom. Det blir likevel konsert med Cikada Strykekvartett på samme sted – og til samme tid. Den opprinnelig oppsatte forestillingen erstattes av ”Den Pluralistiske Sitron” med The Source, Cikada Strykekvartett og Silje Sagfjæras installasjon.

Vi sakser her fra pressemeldingen om den innsatte forestillingen:

”Den Pluralistiske Sitron” er utarbeidet av Øyvind Brække, Trygve Seim, Per Oddvar Johansen og Silje Sagfjæra. Med i forestillingen er de to kvartettene The Source, og Cikada strykekvartett og Silje Sagfjæras «flersansede» installasjon (bl.a. bestående av 150kg sitroner i forskjellige formasjoner). Navnet søker å gjenspeile vår tids pluralisme gjennom et musikalsk og visuelt uttrykk. Når lyden av de akustiske instrumentene forenes med sitronenes akustiske lys, form , smak og lukt, skapes et rom av organiske elementer, hvor tilhøreren fristes til å leke med alle sine sanser. Musikken, skrevet av Trygve Seim, Øyvind Brække og Per Oddvar Johansen, spinner fra strengt arrangerte deler, til skisseaktige deler med stor plass for improvisasjon, både mellom kvartettene og lydtekniker, men også innad i hver kvartett. Den tradisjonelle kontrabassen i The Source, er her byttet ut med Arve Henriksens trompet og «trompetbass» (ved hjelp av akustiske og elektriske effekter), noe som gir et helt spesielt «sound». ”Den Pluralistiske Sitron” ble urfremført på Døla-Jazz 1995, og flere aviser trakk frem denne konserten som det mest spennende som skjedde på denne festivalen! Musikken planlegges utgitt i løpet av våren 2001 på ECM. Silje Sagfjæra arbeider med en kunstbok som skal erstatte det vanlige coveret.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev