Omslaget til Roger Waters: Amused to death spådde et tett forhold mellom skjerm og oppvoksende mennesker.

Latter uten lyd

Kjetil Skøien har lagd en forestilling basert på fragmenter fra intervjuer med en av modernismens store ikoner: komponisten og multikunstneren John Cage. Cages musikk vil fremføres live av Cikada Strykekvartett. Åstedet er Black Box Teater i Oslo.

Kalender

Operapub i Teaterkjeller’n 30. nov.

30/11/2022 Kl. 21:00

Oslo

Opera for barna – I gudenes rike

01/12/2022 Kl. 11:30

Oslo

Slik beskreves forestillingen «En latter uten lyd» i presseskrivet Ballade har mottatt:

«Hva er stillhet? Støy? Lyd? Hvordan kan man komme i en tilstand hvor man hører lyder man aldri har hørt før? I stillheten møter du kanskje din egen eksistens, dine egne pulsslag blir tydelige for deg.

Forestillingen «En latter uten lyd» er full av lyd, sanselighet og humor, samtidig er den bygget opp som et strengt komponert verk. Den vil forsøke og åpne sansene til publikum, få dem til å lytte, kanskje ikke bare til lyder som skapes av skuespillerne og musikerne, men også til sidemannens hosting og bevegelser. Cage var, slik Kjetil Skøien er det, opptatt av Japan og buddhismen, noe som skaper letthet og humor i forhold til livets store spørsmål.

Forestillingen er som et felt hvor en rekke strengt koreograferte handlinger skaper bilder og lyder, en video dobler det som skjer på scenen og brukes samtidig interaktivt, skuespillerne forholder seg til bildet som virkelighet. Tekstene er en reise inn i et modernisitisk univers, de handler like mye om livet i seg selv, og om lyd og musikk, som det å være i stand til å skape noe nytt og personlig.
Hva kan John Cage fortelle oss i dag? Om en holdning til livet, om å gi seg hen til øyeblikket, om å ta vare på tilfeldighetene som kommer til oss hele tiden. Hans liv var en stadig lengsel etter et optimalt nærvær.»

Regi, manus, scenebilde: Kjetil Skøien

Skuespillere: Heidi Goldmann, Hauk Heyerdahl, Snorre Hvamen

Musikk ved Cikada Strykekvartett.

Premieren finner sted på Black Box Teater i Oslo, tirsdag 14. november, klokken 19.30.

«En latter uten lyd» spilles også 15., 20., 21., 22. og 23. november til samme tid.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Daglig leder

Sørnorsk jazzsenter

Programplanlegger

Stavanger Symfoniorkester

Administrerende direktør

Stavanger Symfoniorkester

Rådgiver kommunikasjon og marked

Norske Kulturarrangører

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev