Lemaitre Foto: Spotify

Lemaitre første norske artist i Spotify Singles-serien

Elektronika-duoen nytolker sin egen «Big», med Timbuktu på gjestevokal.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Den norske elektronika-duoen Lemaitre var nylig på besøk i Spotifys studio på Stockholmkontoret for å lage den aller første norske Spotify Singles. I trå med konseptet byr duoen på en ny versjon av en av deres egne låter; «Big», med Timbuktu som gjest, og en coverlåt. De valgte Tame Impalas «Feels Like We Only Go Backwards».

Helt siden Spotify åpnet studioet sitt på hovedkontoret i Stockholm i april, har en rekke nordiske artister i ulike sjangre blitt invitert til å lage og spille inn Spotify Singles. Blant annet har First Aid Kit, Scarlet Pleasure, Seinabo Sey, Hov1, Molly Sandén og Lykke Li sluppet nytolkninger og coverlåter. Lemaitre blir de første norske artistene som slipper Spotify Singles og i studio fikk de besøk av Timbuktu som ville bidra:

– Det å spille inn musikk i Spotifys studio var en syk opplevelse! Vanligvis jobber vi hjemme med laptopene våre, så å være i dette studioet som har alt av utstyr man kan tenke seg var helt supert, Timbuktu kom innom og gjorde et vers på «Big», noe som var ganske sykt. Det er alltid nervepirrende å høre det første forsøket på et feature-vers, fordi du aldri helt vet om artisten engang har lest den opprinnelige teksten. Heldigvis er Timbuktu kjempeprofesjonell, og han forstod teksten bedre enn oss, så verset hans passet naturligvis perfekt, sier Lemaitre i en pressemelding.

Jenny Hermanson, nordisk VD i Spotify forteller i samme melding at hele iddéen med Spotify-studioet i Stockholm er å kunne tilby nordiske artister en kreativ plattform for unike nytolkninger, coverlåter og samarbeid

– Lemaitre har virkelig bevist at det går an å utvikle noe som allerede eksisterer til å bli noe helt nytt, og det er ekstra morsomt at de samarbeider over landegrenser med å invitere inn Timbuktu», sier Hermanson i meldingen.

Om Spotify Singles:
Drøye to år etter at Spotify Singles ble startet opp har låtene fra samtlige medvirkende artister oppnådd en milliard lyttinger på Spotify. Fram til i dag har totalt 380 Spotify Singles blitt spilt inn av 185 artister, noe som tilsvarer over 23 timer med lytting.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev