Cecilie Ore mottok lørdag formiddag EDVARD-prisen for verket «Waterworks». Ore mottok prisen foran en fullsatt Sagene kirke etter urfremføringen av sitt nye verk, «Speak Louder» (Foto: Kristin Dugstad/TONO)

Edvard-pris til Cecilie Ore

Cecilie Ore er tildelt TONOs Edvard-pris i kategorien Samtid 2019 for verket «Waterworks».

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

17/10/2021 Kl. 18.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

17/10/2021 Kl. 19.30

Oslo

Susanne Lundeng Trio

19/10/2021 Kl. 21.00

Viken

Operapub på Røverstaden

20/10/2021 Kl. 19:00

Oslo

– Dette var en stor og veldig hyggelig overraskelse. Edvard-prisen er en gjev pris å få. Jeg har med «Waterworks» kommet tilbake til instrumentalmusikken igjen etter å ha skrevet mye for kor og opera, og det er derfor ekstra hyggelig at det blir så godt tatt imot. Og så må jeg takke Hardanger musikkfest, som bestilte verket, og Engborg-kvartetten som urfremførte verket, og som var fantastiske morsomme å jobbe med, sier Cecilie Ore.

Ore mottok prisen i dag, lørdag formiddag, foran en fullsatt Sagene kirke etter urfremføringen av sitt nye verk, «Speak Louder». Prisen ble delt ut av fjorårets vinner i samme kategori, Jonas Skaarud, skriver TONO i en pressemelding.

Edvard-prisen deles ut årlig av TONO i fem kategorier til komponister og sangtekstforfattere som har skapt musikkverk av særlig høy kvalitet det foregående år. En fagjury utpeker vinnerne, som mottar kr 50 000 samt et trofé og et diplom, begge utformet av kunstner Magne Furuholmen.

Juryens begrunnelse:
Waterworks er et stykke med nerve og energi, som springer ut av en klar og tydelig idé. Det klinger transparent og har en klarhet som er både spennende og risikofylt. Ore utfordrer besetningen og krever mye av den. Dette kommer til å bli en del av strykekvartettkanon. Verket holder et skyhøyt nivå, ved at det tar i bruk alle de virtuose elementene av en strykekvartett. Man skal være en i særdeleshet god stryker for å klare å spille dette. Men, det er ikke virtuost kun for å være det. Det henger sammen musikalsk. Verket er vakkert, det har god energi, og det holder i lytterens oppmerksomhet fra begynnelse til slutt, gjennom 20 minutter.

Pris i mer enn 20 år
TONO har delt ut Edvard-prisen siden 1998:
– Det er en sentral del av TONOs arbeid å synliggjøre at musikk har verdi, og at musikkskaping er et viktig arbeid. Med Edvard-prisen løfter vi frem noe av den flotteste musikken som ble skapt det foregående året, og ønsker med det å hedre ikke bare enkeltopphavere, men også å skape oppmerksomhet omkring det viktige arbeidet komponister, sangtekstforfattere og låtskrivere gjør, sier kommunikasjonssjef i TONO, Willy Martinsen.

De andre nominerte i kategorien Samtid var Martin Ødegaard med «For your ears only» og Tine Surel Lange med «Works for Listening 2018».

Juryen for Edvard-prisen 2019 består av Torgny Amdam (NOPA), Kate Havnevik (NOPA), Peter Edwards (NKF), Kristin Norderval (NKF), Ellen Brekken (uavhengig), Ole Børud (uavhengig), Jan Stefan Bengtsson (Musikkforleggerne) og juryleder Stine Lieng (Musikkforleggerne).

Om Edvard-prisen
Edvard-prisen er oppkalt etter Edvard Grieg, og er en pris TONO har delt ut årlig siden 1998. Prisen tildeles opphavere som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet. TONO ønsker med prisen å øke oppmerksomheten rundt norske komponister og tekstforfattere, og å øke nordmenns forståelse for og kjennskap til nyskrevet norsk musikk. Prisvinnerens musikk eller tekst må være urfremført eller utgitt foregående år, men det legges også vekt på opphavspersonens øvrige produksjon. Prisen består av kr 50 000,- samt et trofé og en diplom utformet av Magne Furuholmen.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev