Trompet

Storbandjazz i Vestfold

Storbandfestivalen i Vestfold gjenfødes. Tønsberg og Nøtterøy er arena for årets variant som foregår i perioden 9. – 12. august.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Her følger programmet i utdrag. For mer informasjon gå til Storbandfestivalens hjemmeside.

Torsdag 9. august:

— Peer du svinger – Oseberg Kulturhus
Oslo Storband og Edward Griegs musikk arrangert av Helge Hurum. Konserten er en jazzversjon av Per Gynt Suite arrangert i storbandformat, og følger scenen til Henrik Ibsens Peer Gynt. Denne jazzversjonen var et bestillingsverk til åpningen av OL på Lillehammer i 1994. Solister er Elin Rosseland, vokal og Knut Riisnæs, tenor.

— Beate Elstad vil på torsdag 9.august presentere sin komposisjon ”SheBop i New York”, et musikkstykke hun skrev etter at hun deltok med SheBop Big Band på deres 9 dagers turne i USA i 2004. Med seg på dette har hun selvfølgelig bandet og solisten Hildgunn Øiseth med sin trompet og sitt bukkehorn.

Fredag 10. august:

— Big Band Party – Oseberg Kulturhus
Brostigens ”Funky” Big Band og Shebop Big Band (Norges eneste aktive kvinnestorband) skal slippe seg løs med pop- og bluesartister som Jahn Teigen, Vidar Busk, Linda Kvam og i tillegg vise frem instrumentalistene Beate Elstad, tenorsax og Hildegunn Øiseth på trumpet & bukkehorn, pluss enda litt til.

Jahn Teigen stiller med et helt spesielt repertoar, med flere standard låter, og noe låter fra sin karriere fra 70-tallet med Popol Ace.

— Tribute to Buddy Rich – Hotell Klubben
Tribute to Buddy Rich vil bli en av Storbandfestivalens høydepunkter med Janne Ersson Big Band, der Janne selv skalvære solist på slagverk. Dette er et program som har gjort Janne og hans band berømte over hele Europa, og en konsert bandet har presentert på de aller fleste viktige Jazzfestivaler i Europa.

— Tribute to Sinatra, Davis jr. & Mel Tormè
Tribute to Sinatra, Davis jr. & Mel Tormè blir presentert av en av Sveriges ypperste vokalister Hayati Kafe, som mestrer denne musikken på toppnivå. Et av Sveriges beste og mest profilerte profesjonelle storband i Janne Ersson Big Band vil akkompagnere ham i denne konserten.

— Lasse møter Baltikum – Hotell Klubben
Lasse møter Baltikum er en spennende konsert der Lasse Lindgren, en av Europas fremste utøvere på trompet, møter Lithauens beste Storband, Kaunas Bigband. Dette er en konsert for de av vårt publikum som er glad i jazz- og storband.

— Tønsberg Storband med Knut Eide vil på fredag 10. august presentere programmet ”Svingens gullalder” på Papirhuset Teater. Et program som omfattes av Louis Jordan og Cab Calloway repertoar fra perioden 1930 til 1950.

Lørdag 11. august:

— Jazz for barn – Papirhuset Teater
Jazz for barn er Storbandfestivalens satsing på å vise barn hvor morsomt jazzmusikk kan være. ”Musikkmakeriet” er en Rikskonsertproduksjon som har hatt stor suksess over hele Norge og som passer veldig godt for barn i alderen 6 til 14 år. Dette er en konsert også foreldre og besteforeldre kan glede seg over, og man behøver ikke vite mye om jazz før man besøker denne konserten. Man vet mye mer når konserten er over.

— Årets festivalkomponist – Nøtterøy kulturhus
Dag Einar Eilertsen fra Nøtterøy, er valgt ut som årets festivalkomponist. Han vil selv være solist på trombone og han har med seg vokalisten Kjersti Stubø. Kaunas Bigband fra Lithauen vil være bandet bak årets festivalkomponist og solister.

Søndag 12. august:

— Fra gateparade til gospel – Tønsberg domkirke
Musikk fra New Orleans, med tittelen ”Fra gateparade til Gospel”, med Ytre Suløens Jazzensemle og to profilerte solister fra New Orleans, Tricia Boutee og TC Hawkins, blir festivalens sorti for den første Storbandfestivalen i Vestfold. Korene Ble Canto og Tønsbergs Mannskor vil gjøre denne gospelopplevelsen fullkommen, så her blir det ”stinn brakke” i Tønsberg Domkirke.

— Sharp 9 besøker også festivalen med en konsert på Hotell Klubben på åpningsdagen.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev