Bugge Wesseltoft live

Norsk musikk i Kina

Sammen med 30 nordiske artister vender Bugge Wesseltoft tilbake til den kinesiske festivalen NO+CH (Nordic-Chinese Music Festival) i begynnelsen av oktober.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Sammen med 30 kinesiske artister skal de nordiske artistene spille konserter under festivalen som rullerer mellom byene Beijing, Shanghai og Guangzhou fra 3. – 6. oktober.

Fjorårets NO+CH hadde 5 400 besøkende. Time out Beijing kåret festivalen til en av de fem beste kulturhappeningen i Beijing i 2006. Festivalen, som Wesseltoft startet sammen med kinesiske venner, ble dermed rangert høyere enn en Madonna-konsert.

NO+CH er utviklet i samarbeid med nordiske artister og kinesiske musikkidealister, med musikeren Lei Yang i spissen. I en artikkel i Aftenposten i fjor uttrykte Lei Yang at Norden – og spesielt Norge – for tiden leverer den mest spennende musikken.

NO+CH (les NOTCH), står for Nordic+China. NO+CH henspiller også på det engelske uttrykket top notch, som betyr det aller beste eller de aller fremste. Med i reisefølget er komponister, utøvere, DJs, grafiske designere, poeter og filmregissører.

Fra Norge deltar Supersilent, The Thing, Susanna & the Magical Orchestra, Punkt, Øyon Groven Myhren og Terje Todd i tillegg til Wesseltoft som skal spille sammen med kinesiske musikere under festivalen.

Wesseltoft samarbeider med Rikskonsertene Utland for å kunne gjennomføre festivalen. Rikskonsertene Utland arbeider for å styrke musikksamarbeidet mellom Kina og Norge. Prosjektet er finansiert av Utenriksdepartementet.

Reisen i Kina i forbindelse med fjorårets NO+CH gjorde stort inntrykk på Wesseltoft.

— Jeg fikk en klar følelse av at USA ikke lenger er verdens maktsentrum, sier Wesseltoft i pressemeldingen.

Dette i følge en pressemelding.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev