Bugge Wesseltoft live

Norsk musikk i Kina

Sammen med 30 nordiske artister vender Bugge Wesseltoft tilbake til den kinesiske festivalen NO+CH (Nordic-Chinese Music Festival) i begynnelsen av oktober.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Sammen med 30 kinesiske artister skal de nordiske artistene spille konserter under festivalen som rullerer mellom byene Beijing, Shanghai og Guangzhou fra 3. – 6. oktober.

Fjorårets NO+CH hadde 5 400 besøkende. Time out Beijing kåret festivalen til en av de fem beste kulturhappeningen i Beijing i 2006. Festivalen, som Wesseltoft startet sammen med kinesiske venner, ble dermed rangert høyere enn en Madonna-konsert.

NO+CH er utviklet i samarbeid med nordiske artister og kinesiske musikkidealister, med musikeren Lei Yang i spissen. I en artikkel i Aftenposten i fjor uttrykte Lei Yang at Norden – og spesielt Norge – for tiden leverer den mest spennende musikken.

NO+CH (les NOTCH), står for Nordic+China. NO+CH henspiller også på det engelske uttrykket top notch, som betyr det aller beste eller de aller fremste. Med i reisefølget er komponister, utøvere, DJs, grafiske designere, poeter og filmregissører.

Fra Norge deltar Supersilent, The Thing, Susanna & the Magical Orchestra, Punkt, Øyon Groven Myhren og Terje Todd i tillegg til Wesseltoft som skal spille sammen med kinesiske musikere under festivalen.

Wesseltoft samarbeider med Rikskonsertene Utland for å kunne gjennomføre festivalen. Rikskonsertene Utland arbeider for å styrke musikksamarbeidet mellom Kina og Norge. Prosjektet er finansiert av Utenriksdepartementet.

Reisen i Kina i forbindelse med fjorårets NO+CH gjorde stort inntrykk på Wesseltoft.

— Jeg fikk en klar følelse av at USA ikke lenger er verdens maktsentrum, sier Wesseltoft i pressemeldingen.

Dette i følge en pressemelding.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev