Nils Petter Molvær (foto: Morten Krogvold)

BBC 1 rapporterer fra Oslo

For andre år på rad arrangeres «Sunkissed Live», et samarbeid mellom houseklubben Sunkissed og engelske BBC Radio 1. Lørdag den 24.januar kan man oppleve et stjernespekket lag på Blå i Oslo, deriblant Nils Petter Molvær, Kim Hiortøy Lokal Band, Bugge Wesseltoft, Frost, Kalle Magnus og Daniel Etmo vs Oliver Tison. I tillegg skal DJ’ene Paal «Strangefruit» Nyhus, g-HA og Olanskii snurre plater til ut i de små timer. BBC Radio 1’s ‘One World’ program vil i etterkant bringe et to timers spesialprogramm inneholdende intervjuer, konsertopptak og en stemningsraport fra Blå i Oslo. – Det er veldig hyggelig at BBC kommer over hit for å inkludere «Sunkissed Live» i programmet «One World». Dette er helt klart riktig promotering for riktige publikummere, sier Pål «Strangefruit» Nyhus til Ballade.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Av Kyrre Tromm Lindvig

— Det er litt tidlig å si hva dette kommer til å bety, det er jo ikke slik at et radioprogram kan sørge for at man slår igjennom alene, sier Nyhus, som også opptrådde på «Sunkissed Live» i fjor.

I år som i fjor kommer BBC radio programmet ‘One World’ til Norge for å ta opp norsk undergrunns musikk. I fjor resulterte en ukes tur rundt Norge i tre programmer med opptak og musikk fra Tromsø, Bergen og Oslo.

— Det var mange intervjuer og slikt i programmet i fjor, jeg er ikke helt sikker på hvordan det blir lagt opp i år. Men dette er en god måte å profilere seg på og det er meget positivt at de kommer tilbake, sier Nyhus, som skal slippe plate senere i år.

Lørdag den 24. januar stiller Sunkissed med noen av Norges mest kjente jazz- og elektronikaartister, som skal på scenen sammen med tre av Norges mest profilerte DJ’s. Resultatet vil senere komme som en to timers spesial på BBC Radio 1’s ‘One World’ program og vil inneholde intervjuer, konsertopptak og en stemningsraport fra Oslo.

BBC Radio 1, som med i gjennomsnitt over en million lyttere til enhver tid er en av Englands viktigste eksponenter for ny musikk, har lenge hatt et godt øye til Norge. Blant annet har Jaga Jazzist, Røyksopp, Erlend Øye, Bugge Wesseltoft og en rekke andre norske artister blitt profilert på kanalen.

Sunkissed har lenge vært etablert som en av Oslos viktigste houseklubber og har så langt arrangert to «Sunkissed Live».

I januar 2003 presenterte de (også da i samarbeid med BBC Radio 1) Nils Petter Molvær, Sternklang, On/ Off, Oslo Athletico, Bjørn Torske & Per Martinsen og Olav Brekke Mathisen.

I August samme år slo de seg sammen med Oslo Jazzfestival og bød på Matthew Herbert Big Band med medlemmer av Jaga Jazzist.

Nyhus poengterer at det i fjor var lang kø utenfor Blå allerede klokken 20:00, så det kan lønne seg å være tidlig ute for å få med seg årets utgave av «Sunkissed Live».

Programmet finner du i en egen Ballade-artikkel, se lenke nedenfor.

«Sunkissed live» er gjennomført med støtte fra Utenriksdepartementet.

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev