Maja Ratkje og Stian Westerhus spiller på Victoria Nasjonal jazzscene denne sommeren. (Foto: Voldseth)

Jazzsommer på Karl Johan

En sjelden jazzsommer på Nasjonal jazzscene på Karl Johan: Konsertsommeren starter med Motvind jazzfestival denne uka, fortsetter med konserter hver uke i juli og august.

Kalender

OSLO STRYKEKVARTETT 30 ÅR: Peter og ulven

27/11/2021 Kl. 12.00 og 14.00

Oslo

Herrenes Lørdagsopera

27/11/2021 Kl. 15:30

Viken

OSLO STRYKEKVARTETT 30 ÅR: Kvartettfest

27/11/2021 Kl. 17.00

Oslo

Nasjonal jazzscene ligger i den gamle kinoen på Karl Johan, Victoria. Oslos hovedgate pleier å by på mange inntrykk og opplevelser, men ikke så mye jazz fra dette lokalet, midt i den fine promenadestripa. Denne første sommeren etter pandemistengte dører blir det annerledes:

– Victoria er vanligvis sommerstengt så vi alle heller kan reise rundt på jazzfestivaler, men nå er suget etter konserter så sterkt både hos arrangører og publikumet, at det føles godt å kunne servere et såpass bra sommerprogram også i Oslo i sommermånedene, sier produsent Line Juul i en pressemelding fra jazzarrangøren.

Torsdager og fredager sommeren igjennom vil Victoria servere en konsertrekke med både nye og kjente navn, blant dem Signe K. Emmeluth og bandet Emmeluth’s Amoeba, Maja S. K. Ratkje og Stian Westerhus, plateslipp med Siril Malmedal Hauge, solokonsert med Nils Petter Molvær, komponistorkesteret OJKOS skal ha konsert med Magnus Joelson Murphys funky låter, Eyolf Dale Trio og Arild Andersen.

– Vi har ventet på dette lenge, og er svært glade for at også Oslo åpner opp igjen for publikum, sier daglig leder Jan Ole Otnæs. – Vi og resten av Oslos konsertscener og utelivsbransje viste i fjor at vi kan gjennomføre arrangementer med full kontroll på smittevern, så vi gleder oss til å åpne for 100 eller flere fantastiske publikummere som kan glede seg til et flott program hos oss i sommer.
 

Før det offisielle sommerprogrammet starter i juli, er det mange konserter å få med seg på Motvindfestivalen 24.-26. juni. Festivalen har fire band hver kveld, tolv totalt under festivalen, og åpent til midnatt for 100 publikummere per kveld. Det er en sterk line-up, med POING, bestillingsverk av Christian Winther som spilles for første gang fredag 25. juni, Spunk, Grönberg/Håker Flaten/Knedal Andersen og Tejaswinee Kelkar & Sanskriti Shrestha. Les mer på arrangør Motvind Kulturlags hjemmesider.


 
Helga Myhr spiller også på Motvindfestivalen førstkommende fredag – her med låten «O kjære Maria»:

Dette er Victorias konsertprogram for juli og august:
Eyolf Dale Trio, torsdag 1. juli
The Side Effects (Stian Carstensen, Marius Neset og Thomas Strønen), fredag 2. juli
Morten Qvenild solo, onsdag 7. juli
Siril Malmedal Hauge – Slowly, slowly, fredag 9. juli
OJKOS spiller: Magnus Joelson Murphy, torsdag 15. juli
Extended Ground med Oddrun Lilja, fredag 16. juli
Marthe Lea Band – release, fredag 23. juli
Emmeluth’s Amoeba, torsdag 29. juli
Solveig Slettahjell og Pål Hausken, fredag 30. juli
Marius Neset solo + Kjetil Mulelid solo, torsdag 5. august
Nils Petter Molvær solo, fredag 6. august
Maja Ratkje og Stian Westerhus, torsdag 12. august
Arild Andersen, fredag 13. august

Nasjonal jazzscene opplyser at de foreløpig kun kan åpne opp for 100 publikummere med gjeldende restriksjoner. Les mer på Victorias hjemmesider!

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this