Jazzcamp for jenter, 2007

Jazzcamp for jenter

Jazzen er på steinaldernivå når det gjelder likestilling, mener kvinnelige musikkstudenter. Nå inviterer de til jazzcamp for jenter. De håper å kunne berike jazzmiljøet med flere kvinner. – Balansen mellom kjønnene i norsk jazz skal bedres og andelen av kvinnelige instrumentalister økes, er målet.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Kristin Andresen og Nina Kristine Linge, begge musikkstudenter ved NTNU i Trondheim, har tatt initiativ til en jazzcamp for jenter. Campen finner sted i Sør Trøndelag 9. til 14. juli.

Kristin Andresen, saksofonist, og gitarist Nina Kristine Linge er begge studenter ved Institutt for musikk, NTNU, jazzlinja i Trondheim. De er to av tre kvinnelige instrumentalister på jazzlinja og kunne se for oss en fremtid med flere jenter å spille sammen med.

— Jazzen er til dags dato på steinaldernivå når det gjelder likestilling. Årsaken til den skjeve kjønnsfordelingen er sammensatt: Jazzens image, fastlåst tradisjon, mangel på kvinnelige forbilder etc. Det har vært fokus på kvinner og jazz i presse, men det mangler et aktivt tiltak med fokus på jenter. Positiv særbehandling fremmer likestilling, og denne campen er et hensiktsmessig rekrutteringstiltak som vil inspirere og motivere jenter. Campen kan bevisstgjøre og påvirke jenter, foreldre, musikk og kulturskoler, musikkutdanningene, holdninger i samfunnet og på sikt berike jazzmiljøet med flere kvinner, i følge en pressemelding fra arrangørene. Der heter det i videre om bakgrunnen for campen:

— Norge ligger i verdenstoppen både når det gjelder jazz og likestilling, men det er likevel få kvinnelige jazzmusikere å ta av. Når det gjelder gitarister, bassister, trommeslagere, trompetister eller trombonister, finnes det nesten ikke kvinner å velge mellom. JCFK har en nordisk profil, med utøvere og deltakere fra flere av de nordiske landene. Campen vil bli et møtested og gi deltakerne et større nettverk. Den er ment å bli en årlig sammenkomst

Campen vil holdes i samarbeid med profesjonelle lærere, utøvende musikere og pedagoger. Disse skal virke som inspiratorer og gi foredrag/workshop og ha samspill og improvisasjonstrening sammen med deltakerne. Det vil bli lagt vekt på formidling gjennom jam, huskonsert og avslutningskonsert.

Lærere er: Maggi Olin (S), Sissel Vera Pettersen (N/DK), Lisbeth Diers (DK), Nina De Heney (S).

Når: 9. – 14. juli.
Hvor: Trøndertun Folkehøyskole i Sør Trøndelag.
Hvem: Jenter fra 15 år og oppover som spiller et instrument og som vil lære mer om jazz og improvisasjon. (Nybegynnere og viderekomne).
Pris: 3000,- kr. Inkluderer all undervisning, kost og losji i dobbeltrom. (Mulighet for enkeltrom mot pristillegg).

Meld deg på her.

Les mer om Jazzcamp for kvinnelige instrumentalister her.

Stillinger

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev