Styreleder Ingrid Kindem I NOPA deler ut stipend til Nylenda (Foto: Peter Landstad)

NOPA-stipend til Nylenda

Stavangerbandet fikk låtskriverstipendet under sin by:Larm-konsert på Revolver fredag.

Kalender

Lørdagsopera

20/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

OperaFest!

20/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Operapub på Grønland Boulebar

20/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Det psykedeliske elektronikabandet Nylenda fikk ett av tre NOPA-stipender som deles ut under by:Larm-festivalen i Oslo.

Bandet, som består av Øivind Hatleskog og brødrene John og Sigbjørn Håland. Bandet ble overrasket på scenen like før konserten deres på Revolver’s Goon Bar.

NOPA-stipendet gis til lovende låtskrivere, og består av et diplom og 20 000 kroner. Stipendmottakerne kommer garantert til å prege norsk musikkliv fremover.

Juryens begrunnelse:
«Med sine suggererende, nærmest hypnotiske rytmer har Nylenda klart å skape et sound som er friskt og fengende. Elementer av sen psykedelisk Beatles blandet med 70/80talls-synther resulterer i et helstøpt produkt som virkelig får i gang ”rockefoten”. Låtmaterialet og tekstmaterialet kler lydbildet og er med på å skape en gjennomgående rød tråd. Juryen var enstemmig om at de tre låtskriverne i Nylenda fortjente dette stipendet. ”Burning eyes” traff oss alle umiddelbart, med sin kreative komposisjon og tekst. Vi håper at stipendet kan hjelpe til med å videre dyrke deres egenart, samt oppmuntre til videre produksjoner av nytt låtmateriale. Vi har stor tro på at dette er et prosjekt som kan gjøre det bra nasjonalt og internasjonalt.»

Årets jury består av Tatiana Pereira (Miss Tati), Fay Wildhagen, Inge Bremnes og Peder Niilas Tårnesvik.

Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige ballade.no. Pr i dag er NOPA, NKF, MFO og NMFF medlemmer i Foreningen Ballade

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.