Louien mottar stipendet Foto: Stian Werme

NOPA-stipend til Louien

Louien fikk låtskriverstipendet under sin by:Larm-konsert på Mono torsdag.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Louien, som er soloprosjektet til Live Miranda Solberg, fikk NOPAs låtskriverstipend på 20 000 kroner. Stipendet ble delt ut torsdag rett før hun spilte sin første konsert på by:Larm.

Solberg har bakgrunn fra band som Silver Lining og The Humble Servants, og har allerede gjort seg bemerket på Øyafestivalen 2017, da hun fikk spillejobb kun med én låt ute.

NOPA-stipendet gis til tre fremadstormende låtskrivere og deles ut hvert år under by:Larm-festivalen. Blant de tidligere vinnerne av NOPA-stipendet finner vi blant annet de internasjonale suksessene som Dagny, Aurora og Charlotte Dos Santos.

Juryens begrunnelse:
«Louien traff oss umiddelbart med sin nære og tidløse låt. Hun stakk seg ut blant de nominerte som en meget dyktig og troverdig låtskriver.
 
I et endeløst hav av synthpop, tracks og autotune fremstår Solberg som modig da hun tør å ta det helt ned og la låta stå for seg selv. Og den står stødig. Komposisjonen er enkel, men veldreid og smakfull. Teksten er gripende, rå og flyter av gårde på en vakker melodi. Gitarspillet er rikt, poetisk og underbygger det hun forteller. Vi er bergtatt og blir dratt inn i hennes univers fra første tone. Uttrykket hennes er varmt, upolert, men likevel perfekt.
 
Med en sterk formidlingsevne fremfører Live låten sin med en beundringsverdig og moden ro, samt en eleganse som får henne til å minne om de virkelig store, tross for at hun kun har gitt ut én låt.
»

Årets jury består av Tatiana Pereira (Miss Tati), Fay Wildhagen, Inge Bremnes og Peder Niilas Tårnesvik.

Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige ballade.no. Pr i dag er NOPA, NKF, MFO og NMFF medlemmer i Foreningen Ballade

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev