Softcore untd. Foto: Eugene Eben-Ezer

NOPA-stipend til Softcore untd

Kvartetten fra Bergen fikk låtskriverstipendet under sin by:Larm-konsert på DogA fredag.

Kalender

Lørdagsopera

20/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

OperaFest!

20/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Operapub på Grønland Boulebar

20/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Softcore untd. fikk ett av tre NOPA-stipender som deles ut under by:Larm-festivalen i Oslo.

Bandet består av Emir Hindic og Mathias Humlen fra $ushi x Kobe, samt Andreas Høvset og Vetle Junker fra Verdensrommet. De ble overrasket med stipendet like før konserten deres på DogA på by:Larm-festivalen fredag.

NOPA-stipendet gis til lovende låtskrivere, og består av et diplom og 20 000 kroner.

Juryens begrunnelse:
«Kombinasjonen mellom 808-trommer, indiegitar og moderne produksjon lager et godt og bredt grunnlag for Softcore Untd. Med kontrasterende vokaler fra Andreas Høvset og Emir Hindic legger de både et unikt og innovativt landskap foran seg, forsterket av produksjonen til Vetle Junker og Mathias Humlen. Emir sine dystre tekster og skildringer komplimenteres svært godt av Andreas sine melodier og stemmebruk. Hvor alle de fire låtskriverne i Softcore drar med seg vidt forskjellige bakgrunner og inspirasjoner fra tidligere prosjekter, blir resultatet en supergruppe som virker som et friskt pust i det norske musikkmiljøet. Juryen ser frem til å følge med på utviklingen til bandet, og har troen på at de kan etablere seg både nasjonalt og internasjonalt med kommende utgivelser.»

Årets jury består av Tatiana Pereira (Miss Tati), Fay Wildhagen, Inge Bremnes og Peder Niilas Tårnesvik.

Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige ballade.no. Pr i dag er NOPA, NKF, MFO og NMFF medlemmer i Foreningen Ballade

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.