Bildet viser noen av de regionale kompetansesenterne samlet under Vill Vill Vest i Bergen nylig. Fra venstre: Anna Willrodt (Sørf), Renate Eggan (Tempo), Vegard Moberg (Brak) (øverst), Martha Lyse (STAR), Angelica Manke, Are Bergerud (Tempo), Oda Sofie Aaring (Tempo), Tor-Arne Vikingstad (STAR), Leif Haaland (MØST) (Foto: Mathias Keilgavlen)

Millioner til utvikling av digital plattform

De regionale kompetansesenterne for musikk har fått ​2,3 millioner fra Kulturrådet til utvikling av en ​digital ressursbank for musikkbransjen​.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Kulturrådets  ledelse  har  nylig  vedtatt  etter  innstilling  fra  avdeling  for  ​kreativ  næring  ​å  tildele de regionale kompetansesentrene for musikk ​alle midlene til musikkfeltet for regional bransjeutvikling til utvikling av en ​digital ressursbank for musikkbransjen​. Det innebærer at 2,3  millioner kroner skal brukes på å utvikle en nettside med ressurser og verktøy, maler og informasjon som  forenkler arbeidshverdagen i musikkbransjen, skriver Are Bergerud, daglig leder i Tempo, kompetansesenter for musikkmiljøet i Midt-Norge, i en pressemelding til Ballade. 

De syv regionale kompetansesenterne for musikk er Tempo​, ​Star, Brak, RYK, ØKS, SØRF ​og​ MØST​. 

Kompetansesenterne er organisasjoner som jobber med kompetanseheving i alle ledd av  musikkbransjen. De jobber innen alle sjangre, og dekker samlet sett hele landet. Dette prosjektet skal resultere i en ressursbank og digital verktøykasse for norsk musikkbransje, en samlet plattform for alle profesjonelle aktører uavhengig av geografi og felt. 

– Målet  er  å  skape  en  plattform  som  effektiviserer  hverdagen  til  profesjonelle  aktører  i  bransjen, enten du er musiker, artist, forlegger, manager, arrangør, studiomanager, produsent eller plateselskap, sier Bergerud i meldingen. 

– Med  ny  og  anvendelig  kunnskap og verktøy – åpent og lett  tilgjengelig – vil prosjektet være et referansepunkt for hele bransjen. Prosjektet skal gi profesjonelle aktører i Norge et internasjonalt fortrinn ved å ha tilgang på informasjon, strategiske hjelpemidler og samarbeidsverktøy. Nettsiden skal fungere som en felles plattform for hele feltet og sette standard for språk og bransjenormer. Prosjektet vil skape maler for fag- og sjangerfelt, samt  bransjestandarder utarbeidet av en upartisk tredjepart. Satsingen har som ambisjon å løse  en rekke utfordringer artister, organisasjoner og norsk musikkbransje står overfor. Dette blir fort et av de største samarbeidsprosjektene i norsk musikkbransje, sier Are Bergerud i Tempo. 

Arbeidet med nettsiden er igangsatt, og det vil lanseres en beta-versjon allerede i 2020. Kompetansesenterne har satt ned en arbeidsgruppe på tre av organisasjonene; Tempo, MØST og STAR.

Her kan du se liste over tildelingene fra Kulturrådets «Kreativ næring – regional bransjeutvikling»-midler.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev