© Lars Opstad, Rikskonsertene

Balansekunst i Rikskonsertene

Hundreårsdagen for kvinners stemmerett i Norge er også startdag for Rikskonsertenes likestillingsprosjekt.

Kalender

Cute Aggression

30/09/2022 Kl. 19:00

Oslo

Lørdagsopera 1. oktober

01/10/2022 Kl. 15:30

Oslo

Cikada duo på Nødutgangfestivalen

01/10/2022 Kl. 20:00

Nordland

Fra ord til handling er Rikskonsertenes overskrift for arbeidet med likestilling. Rikskonsertene er landets største arbeidsgiver for frilansmusikere, som møter skoleelever over hele landet, hver arbeidsdag i skoleåret.

— Det er lett å være enig i fagre ord om at kvinner skal være synlige og sterke rollemodeller med like muligheter som menn, sier direktør i Rikskonsertene, Turid Birkeland.

— Her har vi muligheten til å gjøre å sette handling bak ordene. Vi har et ansvar for både å skape rollemodeller og å sørge for at musikerne har plass og muligheter til å være rollemodeller.

Les om Balansekunstprosjektet: [link id=68203 title=»Forventer en økning«]

I sitt Balansekunstprosjekt vil Rikskonsertene sette tydelige mål for kjønnsbalanse i konsertproduksjonene, prioritere balanse i utøvere ved valg av program for nyproduksjon, få kartlagt andelen av kvinnelige utøvere i Rikskonsertenes konsertvirksomhet samt hvilke kvinner som kan være aktuelle for prosjekter i organisasjonen.

Organisasjonen samarbeider med prosjektet Kvinner & Konsertteknikk, og tilbyr praksisplasser i Rikskonsertene kommende høst.

— Vi vil særlig oppfordre kvinnelige utøvere til å sende inn forslag til nye programproduksjoner, innen fristen 30. juni, sier Birkeland.

Nord-Trøndelag og Oslo er pilotfylker i utprøvingen av tiltak. Balansekunstprosjektet skal etter hvert også inkludere deres internasjonale konsertvirksomhet.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev