Turid Birkeland Foto: Rikskonsertene

Minneord om Turid Birkeland

Turid var en ledestjerne vi møtte på gølvet, hun var et forbilde vi stod ansikt til ansikt og skulder ved skulder med, skriver Turid Birkelands medarbeidere i Rikskonsertene.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

”Kall meg Turid!” sa hun med et hjertelig smil da hun tok over Rikskonsertenes direktørstol i april 2012. Turid var tydelig, ærlig, åpen og direkte. Hun brant for at alle barn, uansett bosted og bakgrunn, skulle få de gode, levende kunst- og kulturopplevelsene. Barn og unge fortjener det beste, var Turids mantra.
”Jeg liker folk som håper på bedre tider, men aller best dem som utålmodig jobber for og sørger for at endringer skjer,” sa hun. Og Turid ledet oss med inspirasjon, energi og glede. Hennes visjon om å samle og styrke den store og komplekse kulturelle skolesekken på et nytt, nasjonalt nivå, ble i høst vedtatt. Turid vakte tillit og tiltro. Hun lyttet og forstod, hun var tilgjengelig og inkluderende. Hun kunne balansere og formidle stort alvor, store planer og visjoner. Turid var en ledestjerne vi møtte på gølvet, hun var et forbilde vi stod ansikt til ansikt og skulder ved skulder med.
I 2013 bestemte hun at Rikskonsertene skulle være del av Balansekunst-prosjektet som jobber for større kjønnsbalanse i musikklivet. Og sånn ble det – i 2016 kan vi stolt si at kvinneandelen har økt markant. I 2014 satte Turid i gang formidlingsprosjektet Lyderia; et nytt, digitalt verktøy for både lærere og elever. I dag er musikkspillet Lyderia vel på plass, med stadig flere brukere.
Da vi gikk ut i juleferie var det med en viss urolig spenning over hva det nye året ville bringe på veien mot å bli en nasjonal etat for Den kulturelle skolesekken. Vi så alle fram til å bidra til å få den nye organisasjonen på plass, og Turid ga oss mot og lyst på veien videre. I den siste hilsenen vi fikk, ønsket hun god jul og sa hun så fram til å komme tilbake på nyåret.
I det julen ringte inn 24. desember 2015 mistet vi vår direktør Turid Birkeland. Hun ble 53 år gammel. Vi mistet vår øverste sjef. Vi mistet vår Turid. Vår alles Turid. Våre tanker går til Turids sønn, nære familie og venner. Med mot og lyst skal vi videreføre Turids visjon og arbeid, og med utålmodige hjerter fortsette å jobbe for landets barn og unge.
Fra Turids medarbeidere i Rikskonsertene

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev