Leiv Aspén (Foto: tmpo.no)

– Sliter med finansiering

Venstre vil ha kompetansesentrene på statsbudsjettet, mens Tempo varsler nedskalering.

Kalender

På Venstres landsmøte forrige helg vedtok partiet at de vil «sikre like og stabile driftsvilkår for» de regionale kompetansesentrene for rytmisk musikk.
Les også: [link id=67567 title=»– Vil gavne alle «]
Til Stortinget
Med dette mener Venstre at sentre som SØRF i Kristisansand, Star i Stavanger og Tempo i Trondheim skal inn på statsbudsjettet og få driftsstøtte på lik linje med [link id=67461 title=»Brak i Bergen»].
— Vi er veldig fornøyd med å ha fått gjennomslag, og at forslaget fremmes på Stortinget. Nå er det opp til de andre partiene å skape flertall, sier forslagsstiller Jan Kenneth Stavenes, leder i Kristiansand Venstre.
Stavenes vil spesielt utfordre de andre lokalpartiene i Kristiansand til å argumentere for forslaget.
— Dette er en viktig sak for Kristiansand som musikkby, mener Stavenes.
Forskjellige utfordringer
— Det er kjempebra, sier Leiv Aspén, daglig leder i Tempo, som er det regionale kompetansesenteret for rytmisk musikk i Trondheim.
— Kompetansesentrene har forskjellige utfordringer på forskjellige steder, men for vår del sliter vi litt med å få ut regionale midler som igjen hemmer oss i å få ut potensielle nasjonale midler.
— Ikke midler til gjennomføring
Tempo varsler nå at de ikke har nådd målet om å få finansiert to 100 % stillinger i 2012, noe som betyr at daglig leder går ned til 50 % stilling, mens én prosjektmedarbeider også går i 50 % stilling.
— Vi ville fått bedre spillerom om vi var på statsbudsjettet. I dag lukker vi servicekontoret og rådgivningsbiten siden vi ikke har midler til å gjennomføre. Det kunne vi opprettholdt og forbedret, og hatt langsiktighet. Nå vet vi hva vi har av midler fire fem måneder fram i tid.
Margaret Berger er ny prosjektmedarbeider i Tempo.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Generalsekretær

Den norske Forfatterforening

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Økonomikonsulent

Norges Korforbund

Konsertmester II / Second Concertmaster II

Kringkastingsorkestret (Kork)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev