Leiv Aspén (Foto: tmpo.no)

– Sliter med finansiering

Venstre vil ha kompetansesentrene på statsbudsjettet, mens Tempo varsler nedskalering.

Kalender

Høstscena, Ålesund Teaterfestival

29/09/2021 Kl. 12.00

Møre og Romsdal

Operapub på Røverstaden

29/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

29/09/2021 Kl. 18.00

Oslo

På Venstres landsmøte forrige helg vedtok partiet at de vil «sikre like og stabile driftsvilkår for» de regionale kompetansesentrene for rytmisk musikk.
Les også: [link id=67567 title=»– Vil gavne alle «]
Til Stortinget
Med dette mener Venstre at sentre som SØRF i Kristisansand, Star i Stavanger og Tempo i Trondheim skal inn på statsbudsjettet og få driftsstøtte på lik linje med [link id=67461 title=»Brak i Bergen»].
— Vi er veldig fornøyd med å ha fått gjennomslag, og at forslaget fremmes på Stortinget. Nå er det opp til de andre partiene å skape flertall, sier forslagsstiller Jan Kenneth Stavenes, leder i Kristiansand Venstre.
Stavenes vil spesielt utfordre de andre lokalpartiene i Kristiansand til å argumentere for forslaget.
— Dette er en viktig sak for Kristiansand som musikkby, mener Stavenes.
Forskjellige utfordringer
— Det er kjempebra, sier Leiv Aspén, daglig leder i Tempo, som er det regionale kompetansesenteret for rytmisk musikk i Trondheim.
— Kompetansesentrene har forskjellige utfordringer på forskjellige steder, men for vår del sliter vi litt med å få ut regionale midler som igjen hemmer oss i å få ut potensielle nasjonale midler.
— Ikke midler til gjennomføring
Tempo varsler nå at de ikke har nådd målet om å få finansiert to 100 % stillinger i 2012, noe som betyr at daglig leder går ned til 50 % stilling, mens én prosjektmedarbeider også går i 50 % stilling.
— Vi ville fått bedre spillerom om vi var på statsbudsjettet. I dag lukker vi servicekontoret og rådgivningsbiten siden vi ikke har midler til å gjennomføre. Det kunne vi opprettholdt og forbedret, og hatt langsiktighet. Nå vet vi hva vi har av midler fire fem måneder fram i tid.
Margaret Berger er ny prosjektmedarbeider i Tempo.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Organist/ kantor/ menighetsmusiker

Kirkelig fellesråd i Bærum

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev