Starter ny sjangerløs festival i Oslo

AFTR Fest vil gå over tre dager på utestedene Blå, Ingensteds og Revolver.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I september får Oslo nok en musikkfestival. Festivalen har fått navnet AFTR Fest. Bak arrangementet står Sten Ove Toft og Ben Sand, bookingansvarlige på henholdsvis utestedene Blå og Revolver. Toft og Sand skal ha gått svanger med ideen i flere år.

– Det er nok ikke nødvendig med enda en festival, men gøy er det, sier Toft til Ballade.

Han forteller videre at festivalen vil være en slags fortsettelse av psykedelika-festivalen Oslo Psych Fest (OPF) som ble arrangert på Revolver i 2013, og på Vulkan årene etter, frem til festivalen la ned i fjor.

– OPF var fokusert mot en bestemt sjanger, mens AFTR har som premiss at det skal være helt åpent og sjangerløst. Men selvfølgelig bærer bookingen preg av vår personlige smak og kuratering.

Finansierer selv
Bookingen, som allerede er i gang, er ifølge Toft noe preget av at arrangørene har begrensede midler i oppstartfasen.

– Vi har risikoen selv. Det er så klart mange vi ville ha booket, men økonomien setter begrensninger. Vi starter på et forsvarlig nivå og får heller la megalomanien ta overhånd om noen år.

Han understreker at det imidlertid er mange band turnerer i september, slik at sjangerspredningen vil bli stor.

– Vi føler vi dekker et segment som noen er inne på, men ingen fullt ut dekker. Flere flotte festivaler i Oslo har som ekspertise å dekke ulike sjangre og nisjer, men personlig synes jeg det er mer spennende å oppleve kvelder som er så eklektiske at jeg kan gå fra indisk folkemusikk til norsk deathmetal på én kveld.

– Det tror jeg kan gi noen aha-opplevelser for mange. Det er nesten som bryllupstradisjonen noe nytt, noe gammelt, noe lånt og noe blått bare at under AFTR så kan du oppleve noe nytt, noe du allerede kjenner godt til, noe du kanskje kjenner til og noe blues på Blå, sier Toft til Ballade.

AFTR FEST vil gå av stabelen på utestedene Blå; Ingensteds og Revolver 7-9. september.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev