Kjell Mørk Karlsen

NRKs kulturkanal P2 – ja takk!

– NRK svikter sitt samfunnsansvar hvis de ikke sparer én kanal for «rating»-spøkelsets herjinger, skriver P2-lytter OleJensen i dette innlegget, der han støtter komponist Kjell Mørk Karlsens kritikk av kanalen. – Det er klart at institusjonen kan skaffe flere lyttere til P2-kanalen ved å sende mer pop-musikk og mer underholdning, men da ødelegger man den kanalen man vil skaffe flere lyttere til, resonnerer Jensen.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Ole Jensen, NRK P2-lytter, Skien

Jeg støtter Kjell Mørk Karlsens innlegg på nettsiden den 11. desember av mitt ganske hjerte. Måtte flere kulturinteresserte gripe til tastaturet.

NRK svikter sitt samfunnsansvar hvis de ikke sparer én kanal for «rating»-spøkelsets herjinger. Det er klart at institusjonen kan skaffe flere lyttere til P2-kanalen ved å sende mer pop-musikk og mer underholdning, men da ødelegger man den kanalen man vil skaffe flere lyttere til. Da foreligger det ikke lenger et alternativ til de andre radiokanalene. Hvorfor ikke ta vare på de mange entusiastiske lyttere man allerede har? Hvorfor skal man på liv og død skaffe seg nye lyttere? Hvor skal vi som søker et seriøst uttrykk da vende vår oppmerksomhet?

Noen av de nye programinnslagene i P2 er ment å skulle stimulere interessen for klassisk musikk. Samtidig overfører man tilsynelatende fremføring av hele klassiske musikkverk til særkanalen «Alltid klassisk». Etter min mening går det ut over både det store perspektivet og musikken i seg selv at man løssriver den fra sin sammenheng med det øvrige kulturstoffet.

Hvis ikke NRK, med de mange flotte medarbeidere institusjonen disponerer, klarer å utvikle P2-kanalen til å bli et kulturelt åndehull for oss som søker noe mere enn å bli underholdt, må det være noe rav ruskende galt med institusjonens ledelse.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev