Transjoik_2006 (Foto: Lasse Berre)

Barentzjazz 8-12. november

Barentsjazz er en fest av en festival som i 2006 består av 25 arrangementer over 5 dager. Selv kaller festivalen «et flerkulturelt fyrverkeri og et musikalsk sirkus som inntar Tromsø i begynnelsen av mørketida.» I perioden 8.-12. november skal arrangørene etterleve sin egen visjon om å lage landets beste jazzfestival. Åpning? Hjemme hos ordføreren.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Barentsjazz skal presentere verdensjazz fra Barentsregionen, Norge, Norden og resten av kloden under visjonen ”Barentsjazz er Norges beste jazzfestival”.

Målsetning er at Barentsjazz skal være et stimulerende, gjestfritt og grensesprengende møtested for musikere, publikum, arrangører og det øvrige kulturliv: – Vi skal formidle ny kunnskap og inspirasjon, som hver og en kan ta med seg – og spre videre, heter det fra arrangørene.

Den musikalske profilen skal speile regionen som et geografisk og kulturelt grenseland:

— Vi finner selvsagt plass til både tradisjonell jazz, standardjazz, improvisasjoner og samtidens moderne utrykk. Det ligger i jazzens natur å søke utover, sprenge grenser og finne nye landskap. Barentsjazz skal derfor også være et sted der jazz møter ulike andre sjangere og musikalske uttrykk.

Festivalåpning hos ordføreren
Barentsjazz åpner med konsert hjemme i stua til ordfører Hermann Kristoffersen. Tone Lein og samboer Hermann Kristoffersen åpner sine dører for for Inga Juuso trio, Bodolaj, presse og publikum, onsdag 8.november kl 16.00.

Etter intimkonserten hjemme i stuen hos Kristoffersen, åpnes festivalen offisielt for et langt større publikum på festivalcaféen Gründer.

Det blir lagt ut ti billetter hvorav fem skal selges gjennom www.billtetten.as og fem billetter auksjoneres bort. Overskuddet fra konserten går til SOS barnebyer og prosjektet «Nesten sjanseløs». I tillegg til billettene som auksjoneres bort å gir festivalen kroner 5,- for hver solgte billett til SOS Barnebyers prosjekt. Alle pengene skal brukes til drift av et ungdomshjem i Polarnye Zori i Mumansk fylke.

Blant artistene på årets Barentsjazz finner vi Transjoik, Motif, Fliflet/Hamre, Lisa Dillan og Diane Reeves.

Mer informasjon er å finne på nettsiden barentsjazz.no.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev