DRM is killing music

Sony BMG gir opp kopisperren

Det siste av de fire store selskapene låser opp kopisperren på sine digitale utgivelser.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det er nettstedet digi.no som bringer videre nyheten om at også Sony BMG nå har planer som å gjøre minst deler av sin katalog tilgjengelig for salg over Internett uten kopilås, såkalt DRM (”digital rights management”). I romjulen ble det kjent at Warner Music gjorde det samme, og tidligere har EMI og Universal meldt at de går bort fra kopilås på sine digitale produkter.

Digi.no viser til en artikkel i BusinessWeek, som hevder at ”details of Sony BMG’s plans are expected to emerge in the coming weeks.”

Toppsjefene mener nå selv at det er på høy tid med en slik snuoperasjon. Chief Executive i Warner Music Group, Edgar Bronfman Jr. uttalte før nyttå vedrørerende selskapets avtale med Amazon om salg av musikk: – This agreement is the first of many of these types we’ll be announcing in the coming weeks and months. Many have argued that we could and should have done this long ago.»

”Det er forretningsmessige realiteter som ligger bak bransjens helomvending. CD-salget går ned, og Apples nettbutikk iTunes viste at forbrukerne er villige til å betale for musikk over nett så lenge framgangsmåten er enkel nok, og det ikke legges urimelige begrensninger på bruken”, konkluderer ComputerWorld.

Les hele saken her (Digi.no) eller her (BusinessWeek).

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev