Tydalsfestivalen og fotografen er nominert i kategorien Årets konsertbilde 2019 (Foto: Tron Stian Eidem)

Finalistene er klare: Hvem er landets beste konsertarrangør?

Fredag 28. februar samles arrangører rundt om i landet til konkurranse, kåring og fest når utmerkelser for fjorårets arrangørarbeid deles ut av interesseorganisasjonen Norske Konsertarrangører.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Norge er i verdensklasse når det kommer til antall festivaler og konsertopplevelser per innbygger. Bak tusenvis av møter mellom artist og publikum ligger det vel så mange timer med hardt arbeid, dugnad, planlegging og koordinering. 2019 var nok et sterkt år for den norske livescenen, og finalistene representerer mangfoldet av aktører i feltet, skriver Norske Konsertarrangører i offentliggjøringen av årets finalister.

Sterke nominasjoner
– Utviklingen og profesjonaliseringen i konsertmarkedet har virkelig skutt fart det siste tiåret, og markedet er preget av sterk konkurranse og små marginer. Derfor er det ekstra spennende å se at mindre og uavhengige arrangører stiller sterkt blant årets nominerte, og konkurrerer side om side med noen av de største og mer kommersielle arrangørene. Dette er et bilde på mangfoldet som er det unike ved den norske livescenen, sier daglig leder i Norske Konsertarrangører, Tone Østerdal.

De fem finalistene i hver kategori er klare etter at en fagjury har gjort sin vurdering av de nominerte arrangørene. Nå skal arrangørkollegaer og publikum avgjøre hvem som går til topps.

En samstemt og inspirert fagjury
– Det har vært lærerikt, innsiktsfullt og ikke minst inspirerende å være med på utvelgelsen av årets finalister. Helårsarrangørene og festivalene som har vært oppe til vurdering er alle svært dyktige og sterke kandidater. Vi ser et stort spenn av arrangører i hele landet, fra små idealistiske og frivillig drevne til de største kommersielle og helprofesjonelle arrangørene. Den viktigste fellesnevneren er iveren etter å formidle store og unike øyeblikk til sitt publikum. Alle finalister fyller på imponerende vis kriteriene for prisen Årets helårsarrangør og Årets festival. Live-Norge lever i beste velgående!

Årets fagjury har bestått av Pål Dimmen, rådgiver tilskuddsordninger, Music Norway, Rhiannon Edvards, leder, Virke kultur og opplevelser, Ida Eline Tangen, musikksjef, NRK P3, Tord Litleskare, sjefsredaktør, GAFFA Norge, Guro Kleveland, redaktør, Ballade og Arvid Skancke-Knudsen, skribent og musikkhistoriker.

Prisutdelingen finner sted under Bylarm, da konsertarrangører fra hele landet, samarbeidspartnere og øvrig bransje vil være til stede.

ÅRETS FINALISTER

Årets festival 2019:
Alta Live – Alta
Oslo World – Oslo
Parkenfestivalen – Bodø
Vossa Jazz – Voss
Øyafestivalen – Oslo

Årets helårsarrangør 2019:
Dirty Old Town – Kristiansand
Kulturhuset i Oslo – Oslo
Parkteatret – Oslo
Terminalen Byscene – Ålesund
Tou Scene – Stavanger

Årets nykommer 2019:
Festningen – Trondheim
Kadetten – Bærum
Operafest Røykenvik – Røykenvik
Romfarer United – Drammen
Trondheim Konsertkollektiv – Trondheim

Årets konsertbilde 2019:
Festningen/ fotograf Martin Litwicki – Trondheim
Pstereo og fotograf Kristoffer Øen – Trondheim
Pstereo og fotograf Kristoffer Øen – Trondheim
Terminalen Byscene/ fotografViktor Mauren – Ålesund
Tydalsfestivalen og fotograf Tron Stian Eidem- Tydal

Årets profil 2019:
Kadetten – Bærum
Mablisfestivalen – Stavanger
Olavsfest – Trondheim
Pstereo – Trondheim
Sørveiv – Kristiansand

Ballades redaktør, Guro Kleveland, var del av fagjuryen som plukket ut de fem finalistene i kategoriene Årets helårsarrangør og Årets festival.

Stillinger

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev