Bastard Bar i Tromsø ble Årets helårsarrangør (Foto: Norske konsertarrangører)

Vinnerne av Årets arrangør-priser kåret

Gamle helter og nye blikk vant årets arrangørpriser.

Kalender

I et fullsatt telt i sentrum av musikkfestivalen Bylarm ble årets beste konsertarrangører kåret. En av Norges lengstlevende festivaler, Fjellparkfestivalen, og 10-årsjubilanten Bastard Bar fikk de høythengende utmerkelsene: Årets festival og Årets helårsarrangør.

Barnefestivalen Rabalderfestivalen ble kåret til Årets nykommer, forteller Norske konsertarrangører på sine nettsider.

Sterk konkurranse
Daglig leder i Norske Konsertarrangører, Tone Østerdal, stemmer i hyllesten fra arrangør-Norge og sier følgende om årets vinnere:

– Konkurransen har aldri vært sterkere. 2018 var nok et innholdsrikt konsertår med stort mangfold. Årets vinnere representerer virkelig både kvalitet og bredde, og vi ser at prisene og oppmerksomheten de gir både de nominerte og prisvinnerne er viktig. Årets vinnere jobber hardt for at publikum skal få store konsertopplevelser, og det er det de blir belønnet for i dag. At stemmene kommer fra bransjekollegaer gjør det enda mer betydningsfullt.

Stolte vinnere
De svært så stolte vinnerne har først vært vurdert av en fagjury, og til slutt stemt frem av sine kollegaer blant landets festivaler og helårsarrangører.

Prisene ble delt ut av Norske Konsertarrangører, som er konsertarrangørenes kompetanse- og interesseorganisasjon.

Årets festival 2018 – Fjellparkfestivalen
Fjellparkfestivalen er en idealistisk, ungdomsdrevet rockefestival i sørlandsbyen Flekkefjord.

Festivalen har vært arrangert hvert år siden 1982, og er med sine 37 år en av Norges lengstlevende rockefestivaler. Til tross for festivalen alder rekrutteres det stadig nye arrangørspirer og dagens styremedlemmer har en snittalder på bare 19 år.

Årets helårsarrangør 2018 – Bastard Bar
Bastard Bar har siden 2009 vært drevet av ildsjeler som brenner for å presentere livemusikk, og har siden oppstarten gitt mange unge og uetablerte artister en scene å spille på.

I 2018 hadde Bastard Bar 167 dager med levende musikk i alle sjangre på scenen. Bastard Bar er en viktig scene for Tromsøs musikkmiljø og flere store artister og band spiller på Bastard, til tross for kapasiteten på kun 100 personer.

Årets prisutdeling og feiring av konsertåret 2018 fant sted på by:larm fredag 1. mars 2019. Tilstede var konsertarrangører fra hele landet, samarbeidspartnere og øvrig bransje.

Strandfestivalen Palmesus vant i kategorien Årets konsertbilde med et blinkskudd fra en konsert med Hardwell på fjorårets festival. I kategorien Årets plakat var det Studentersamfundet i Trondhjem som ble stemt frem som vinner.

Her ser du full oversikt over kategorier og vinnere.

Redaktør av Ballade, Guro Kleveland, var del av fagjuryen som plukket ut de fem finalistene i kategoriene Årets helårsarrangør og Årets festival.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev