Torsdag kveld ble det klart at også Infernofestivalen og -konferansen er avlyst på grunn av restriksjoner fra myndighetene. På nettsidene sine skriver festivalen at det under disse omstendighetene «ikke er noen mulighet for å få Inferno til å skje i år».
Men hva med neste år, spør festivalen retorisk, før svaret kommer: Inferno 2021 vil skje. Datoene er 1.–4. april. Sett det i kalenderen.
Inferno melder videre at de har hatt kontakt med bandene som skulle spille og tilbudt å flytte konsertene til neste års festival, noe alle band og artister på årets plakat vil undersøke mulighetene for å få til. I tillegg vil alle billetter for kjøpt for dette årets festival være gyldige til neste år, skriver Inferno, før meldingen avsluttes med We will be back! See you all next Easter in Oslo.
2020 er ikke bare året vi vil huske for de massive avlysningene og den usikre og vanskelige tiden under koronakrisen. I år skulle Infernofestivalen også feire 20-årsjubileum.
Inferno er landets lengstlevende metalfestival. Den har vært arenaen for hundrevis av band gjennom årene, både store, internasjonale navn og de mer uetablerte – og ikke minst vært arenaen for gjennombrudd for mange av disse. Festivalen er også en viktig møteplass for den internasjonale profesjonelle metalmusikkbransjen, med konferansen og nettverksarenaen Inferno Music Conference som en sentral del.
Ballades redaktør ringte Infernos bookingsjef, Jan-Martin Jensen, for å høre om feiringen også utsettes til neste år – begge i koronakarantene etter å ha deltatt på arrangementet «Embassy Unplugged: Metal from Norway» på den norske ambassaden i Berlin for en uke siden.

Fra Embassy Unplugged: Metal from Norway på Nordische Botschaft, den nordiske ambassaden, i Berlin 5. mars 2020. Her er Jan-Martin Jensen fra Inferno og Silje Wergeland, styreleder for Beyond the Gates i Bergen, i et samtalepanel. (Foto: Guro Kleveland)
– Vi skal absolutt feire, sier Jensen ettertrykkelig. – Vi skal lage den beste festivalen vi klarer å få til, det er det viktigste. Men nå er det også sånn at festivalen neste år uansett vil være den 20. festivalen i rekka – så jo, det må vi feire!
Han og resten av festivalteamet har hatt travle dager den siste uka.
– Vi har fått med oss 22 band av 40 over til neste år, forteller han, – det er bare to som foreløpig har sagt de ikke kan, resten jobber med å finne ut av mulighetene. Også på konferansedelen av programmet er det mange som vil stille på neste års festival. Vi hadde ikke forventet at så mange som over halvparten blir med over til neste år, og at de har kunnet svare så fort, sier Jensen. – Vi opplever full støtte over hele linja.

Lyden av Gamle Oslo Gammaldans
Gamle Oslo Gammaldans er sju voksne folk som ikke spiller gammaldans. Opplev dem live på Ballade-arrangement i Gamlebyen i Oslo torsdag 27. mars.

Ballade på Parkteatret: Opera-premiere, musikkvideovisning og minikonsert søndag 23. mars
Solveig Sørbø og Maria Kjos Fonn snakker om operaen "Heroin Chic". Rockemusiker Henning Andersen spiller utvalgte låter. Og vi viser et godt knippe nye musikkvideoer på skjermen.

Selma fra Hønefoss ble publikummer nummer en million i Bærum Kulturhus
Selma Hasund Poole (18) fra Hønefoss ble overrasket med konfetti, gavekort på danseforestilling og jazzfestival som besøkende nr. 1 million i Bærum Kulturhus i helgen.

Tord Gustavsen kåret til Årets europeiske musiker 2024 i Frankrike
Musikeren og komponisten dedikerer prisen til musikerkollegaer gjennom årene.

Ballade video: Våpen og ammunisjon
Vi setter fyr på kontoret med Honningbarna, Moddi, Don Juan Dracula, Hüskey King, Earth Moon Transit, Tor Kvammen, Kyra Snø, Heartland Countrytrio og Markella.

Om kunst og tankefrihet
ESSAY: Plutselig er det å tenke egne tanker og la fantasien spinne fritt en radikal ting. Og her er kunsten ikke bare nyttig, den er essensiell, skriver Torstein Slåen.