Bilde fra Infernofestivalen 2019, konsert med Dimmu Borgir. Årets Inferno var en av mange festivaler som ble avlyst (Foto: Visit Oslo)

Inferno 2020 avlyst – men neste år er under full planlegging

– Vi opplever full støtte over hele linja, sier Infernos Jan-Martin Jensen.

Kalender

Torsdag kveld ble det klart at også Infernofestivalen og -konferansen er avlyst på grunn av restriksjoner fra myndighetene. På nettsidene sine skriver festivalen at det under disse omstendighetene «ikke er noen mulighet for å få Inferno til å skje i år».

Men hva med neste år, spør festivalen retorisk, før svaret kommer: Inferno 2021 vil skje. Datoene er 1.–4. april. Sett det i kalenderen.

Inferno melder videre at de har hatt kontakt med bandene som skulle spille og tilbudt å flytte konsertene til neste års festival, noe alle band og artister på årets plakat vil undersøke mulighetene for å få til. I tillegg vil alle billetter for kjøpt for dette årets festival være gyldige til neste år, skriver Inferno, før meldingen avsluttes med We will be back! See you all next Easter in Oslo.

2020 er ikke bare året vi vil huske for de massive avlysningene og den usikre og vanskelige tiden under koronakrisen. I år skulle Infernofestivalen også feire 20-årsjubileum.

Inferno er landets lengstlevende metalfestival. Den har vært arenaen for hundrevis av band gjennom årene, både store, internasjonale navn og de mer uetablerte – og ikke minst vært arenaen for gjennombrudd for mange av disse. Festivalen er også en viktig møteplass for den internasjonale profesjonelle metalmusikkbransjen, med konferansen og nettverksarenaen Inferno Music Conference som en sentral del.

Ballades redaktør ringte Infernos bookingsjef, Jan-Martin Jensen, for å høre om feiringen også utsettes til neste år – begge i koronakarantene etter å ha deltatt på arrangementet «Embassy Unplugged: Metal from Norway» på den norske ambassaden i Berlin for en uke siden.

Fra Embassy Unplugged: Metal from Norway på Nordische Botschaft, den nordiske ambassaden, i Berlin 5. mars 2020. Her er Jan-Martin Jensen fra Inferno og Silje Wergeland, styreleder for Beyond the Gates i Bergen, i et samtalepanel. (Foto: Guro Kleveland)

– Vi skal absolutt feire, sier Jensen ettertrykkelig. – Vi skal lage den beste festivalen vi klarer å få til, det er det viktigste. Men nå er det også sånn at festivalen neste år uansett vil være den 20. festivalen i rekka – så jo, det må vi feire!

Han og resten av festivalteamet har hatt travle dager den siste uka.
– Vi har fått med oss 22 band av 40 over til neste år, forteller han, – det er bare to som foreløpig har sagt de ikke kan, resten jobber med å finne ut av mulighetene. Også på konferansedelen av programmet er det mange som vil stille på neste års festival. Vi hadde ikke forventet at så mange som over halvparten blir med over til neste år, og at de har kunnet svare så fort, sier Jensen. – Vi opplever full støtte over hele linja.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Økonomikonsulent

Norges Korforbund

Konsertmester II / Second Concertmaster II

Kringkastingsorkestret (Kork)

Avdelingsleder II

Drammen kulturskole

Daglig Leder

Stiftelsen Folken

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev