Utenriksministeren, vinner av Spellemanns ærespris Maria Boine, som overrakte trofeet, og Årets internasjonale suksess Ina Wroldsen (Foto: Aslaug Olette Klausen)

Ina Wroldsen Årets internasjonale suksess

Prisen ble delt ut av utenriksminster Ine Marie Eriksen Søreide på Vippa i Oslo fredag.

Kalender

Glogerfestspillene: Klassisk fra dA til nÅ

28/01/2022 Kl. 18:00

Viken

Glogerfestspillene: Festkonsert

28/01/2022 Kl. 20:00

Viken

Glogerfestspillene: Med egne ord

28/01/2022 Kl. 09:30

Viken

Glogerfestspillene: Vox Humana

29/01/2022 Kl. 17:00

Viken

Utdeling av prisen Årets internasjonale suksess 2017 er en videreutvikling av samarbeidet mellom Spellemann og Music Norway som første gang delt ut i 2016, den gang under navnet Eksportprisen. Prisen skal løfte frem artister, låtskrivere og produsenter som har bragt norsk musikk ut over landegrensene, som fremmer norske suksesshistorier i utlandet, og som stimulerer en hel bransje til å satse internasjonalt.

Prisen ble fredag delt ut på restauranten Vippa i Oslo av utenriksminster Ine Marie Eriksen Søreide.

Årets internasjonale suksess ble Ina Wroldsen.

I juryens begrunnelse heter det:
Etter nok et utrolig år for norsk musikkeksport var det flere aktuelle kandidater enn noensinne. Allikevel var det en som skilte seg ut. I løpet av mer enn 10 år på den internasjonale popscenen har Ina Wroldsen bygd sin karriere stein på stein, hit etter hit, og fikk i 2017 sitt sterkeste år noensinne med låtene “Symphony” (Clean Bandit feat. Zara Larsson) og “Rockabye” (Clean Bandit feat. Sean Paul & Anne Marie). Disse låtene var fjorårets soundtrack i store deler av verden og er totalt streamet over 1,7 milliarder ganger og sett over 2.5 milliarder ganger på Youtube. ”Rockabye” alene toppet hit-listene i over 20 land, og solgte nesten 6 millioner digitale eksemplarer. Hits av dette kaliberet er sensasjonelt å oppleve i løpet av en karriere. Ina har opplevd det to ganger på ett år.

Norske produsenter og DJ’er har lenge blitt trukket frem når det norske pop-eventyret omtales. Derfor er det ekstra hyggelig å se at det i 2017 var en låtskriver og tekstforfatter som hadde størst nedslagskraft internasjonalt. Ina er en sterk rollemodell for en ny generasjon norske artister og låtskrivere og ringvirkningene av hennes bidrag til norsk musikkeksport kan ikke overvurderes. Det er derfor med stor glede og stolthet vi tildeler prisen for «Årets internasjonale Suksess» til Ina Wroldsen.

– Det er en viktig og morsom del av det å være utenriksminister er å ha ansvar for musikkfremming i utlandet. Jeg blir innmari stolt av å se hva norske artister, låtskrivere, djer og produsenter får til i utlandet. Det er mye større enn jeg tror folk tenker på. Det er derfor en stor ære å få være med på å dele ut prisen, sier utenriksministeren til Ballade etter utdelingen.

Prisvinneren selv kaller det en stor ære å motta prisen.

– Jeg jobber i en bransje hvor vi svømmer fremover. Jeg tar meg veldig sjelden tid til å feire noen ting. Det å bli invitert til noe som dette og bli gjort litt stas på er hyggeligere enn jeg hadde trodd jeg skulle. Det betyr veldig mye.

Prisen er et Spellemann-trofé og stipendet «Det var her det begynte» på 100.000,- som vinneren vil gir videre til en aktør som har vært viktige for utviklingen av deres karriere. Årets mottaker er: Bydelsfestivalen Vær Stolt Festivalen i Søndre Nordstrand. Bak festivalen står organisasjonen Vær Stolt som jobber med integrering og styrking av selvbildet og selvtilliten til barn og ungdom.

– Jeg er selv oppvokst på Holmlia, og uten det kulturengasjementet de hadde på 90-tallet så ville jeg ikke vært her nå. Det var kor, korps, oppsetninger. Vær stolt festivalen gir et sted som har et ufortjent dårlig rykte. Det kommer mye bra folk fra den plassen der. Jeg elsker Holmlia. Det var et fantastisk sted å vokse opp, sier Wroldsen til Ballade.

Juryen har bestått av Amund Bjørklund, juryleder (låtskriver og produsent), Mina Evenrud (daglig leder, by:Larm), Limita Lunde (daglig leder Parkteatret og advokatfullmektig), Espen Nørvag Slapgård (redaktør i Metal Hammer Norway) og Bugge Wesseltoft (artist).

Stillinger

Produsent

Foreningen Oslo Sinfonietta og Cikada

Produsent / Arrangementssjef

Grieg in Bergen Int Festival

Musikkfaglig medarbeider

Musikk I Skolen

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this