Slakteriet Scene i Hammerfest har fått over en halv million kroner fra Kulturrom til å oppdatere og utbedre det lydtekniske utstyret

For vesentlig innsats

Stephan Barratt-Due og Soon-Mi Chung får Kulturrådets ærespris.

Kalender

Rikke Normann på Hankø

05/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Hayseed og Odd Einar Nordheim på Hankø

11/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Barratt-Due og Chung får prisen for formidabel innsats for norsk musikkliv som musikere og pedagoger.
Prisen er på 500 000 kroner og tildeles for deres vesentlige innsats, heter det fra Kulturrådet.
— Bratsjisten Soon-Mi Chung og fiolinisten Stephan Barratt-Due har vært nyskapende innen sitt felt og har gjort en markant innsats for norsk musikkliv. Deres utøverskap, kunstnerskap og den institusjonsbyggingen de har fått til er en unik kombinasjon. Chung og Barratt-Due har klart å sette opplæringen inn i et stort system, med stor suksess. Æresprisvinnerne har opparbeidet seg et betydelig renommé både nasjonalt og internasjonalt, både som pedagoger og utøvere, heter det i Kulturrådets begrunnelse.
– Chung og Barratt-Due har gjennom en årrekke raget blant våre fremste musikere, både som solister og i samspill. I tillegg har de gjennom Barratt Due musikkinstitutt ført arven videre til nye generasjoner, noe som har løftet nivået i vårt musikkliv betydelig. Den utrettelige og entusiastiske drivkraften til æresprisvinnerne har også resultert i at et stort antall norske solister og orkestermusikere hevder seg på internasjonalt toppnivå, sier rådsleder Yngve Slettholm.
Prisen deles ut i desember 2012.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev