Zeromancer

Tysk suksess for Zeromancer

Det norske bandet Zeromancer vant nylig den høythengende kategorien Beste Nykommer under The German Alternative Music Award. Til neste år skal Alex Møklebust & co. blant annet legge ut på en større turne med det tyske bandet Project Pitchfork. Bandet har alt solgt over ti tusen eksemplarer av debutalbumet «Clone Your Lover» bare i Tyskland.

Kalender

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

New Conception of Raga

16/08/2020 Kl. 18:00

Oslo

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Med over 500 representanter fra tysk og internasjonal platebransje til stede i Markthalle Hamburg, kunne vokalist Alex Møklebust og gitarist/ låtskriver Kim Ljung hente prisen for Årets Nykommer under den tyske prisutdelingen for alternativ musikk. De øvrige nominerte i denne kategorien var det amerikanske bandet A Perfect Circle (som tidligere i år lå på toppen av Billboards albumliste) og de tyske gruppene Mira Mar og Jaw. Showet ble dessuten sendt på tysk fjernsyn den 23. november.

Zeromancer-manager Harald Wiik var naturlig nok svært så fornøyd med tildelingen, der store, internasjonale navn som Moby, Einstürzende Neubauten og Placebo var blant de øvrige vinnerne. Wiik kan fortelle at som en følge av prisen vil Zeromancer nå også opptre på gamle, ærverdige Rockpalast i Køln 11. januar, i tillegg til at de skal ha flere Tysklandskonserter i romjulen.

I mars og april neste år legger Zeromancer dessuten ut på en massiv femtenkonserters Tysklandsturné som support for det teatralske og hardtslående tyske elektro-bandet Project Pitchfork. Debutalbumet ”Clone Your Lover”, som i Tyskland er gitt ut på Eastwest Records, har som nevnt allerede solgt rundt ti tusen enheter bare i Tyskland.

Tidligere i høst dro Zeromancer og det norske, teknofiserte black metal-bandet Kovenant også på en stor, felles Europaturné, der man blant annet besøkte Tyskland, Polen, Tsjekkia, Ungarn, Sveits, Italia, Østerrike, Frankrike, England og Norge.

Zeromancer oppsto i asken etter Seigmen, som var et av Norges mestselgende og mest kritikerroste hardrock-band på nittitallet. Zeromancer består i dag av Alex Møklebust (vokal), Kim Ljung (bass/vokal), Noralf Ronth: (trommer), Erik Ljunggren (programmering) og Chris Schleyer (gitar).

Zeromancer har ellers glimrende nettsider, som er sterkt flash-baserte, men som definitivt er verdt et besøk for de som har den nødvendige teknologien. Du finner en direktelenke til sidene her.

Stillinger

Kommunikasjons-rådgiver

Krafttak for sang

Fagkonsulent

Folkeakademienes landsforbund – Sang i eldreomsorgen

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev