© Rockheim/Geir Mogen

Rockheim rokerer

Det virtuelle nettmuseet forsvinner, mens Rockipedia relanseres.

Populærmusikk

Rockheim legger ned det 3D-baserte nettopplevelsessenteret «Virtuelle Rockheim» etter bare tre år, melder Adresseavisen. Konseptet ble utviklet av det kanadiske selskapet Parallel World Labs.
Kommunikasjonsansvarlig Magne Gisvold ved Rockheim sier til Ballade at de har brukt lite energi på nettmuseet, og at de ikke var fornøyd med leveransen fra kanadierne.
– Virtuelle Rockheim har vært et produkt vi aldri har vært fornøyde med. Dette skyldes i stor grad at tiden fra produktet var på idéstadiet til gjennomføring var for lang, sier Gisvold.
Innholdet trumfer stil
– Jeg synes ikke en virtuell 3D-virkelighet er en god måte å formidle norsk pop og rock på. Ressursbruken som må til for å få en 3D-motor til å bli interessant må opp på et veldig høyt nivå. Vi tror dessuten at innholdet trumfer stil. Det som for mange fremsto som fremtiden er kanskje først og fremst blitt en gimmick, sier Gisvold.
Les anmeldelse fra åpningen:
[link id=66613 title=»Den forstende skogen «]
Rockheim har ikke spesifikke tall på hvor store beløp Virtuelle Rockheim har kostet museet, men løsningen skal ikke ha utgjort en betydelig budsjettpost.
Ny innpakning
Samtidig som Virtuelle Rockheim legges ned, har Rockheim lansert Rockipedia i en ny versjon, med endret funksjonalitet, grensesnitt og innhold. Den nye databasen inneholder informasjon om 79.694 artister og 26.863 utgivelser.
– Det er en mye bedre løsning, som vi har bygget fra grunnen, sier Gisvold.
Rockipedia vil i likhet med den tidligere versjonen tilby tominutters lytteeksempler på størstedelen av katalogen. Rockeleksikonet er imidlertid stengt for kommentarer.
– På sikt kommer vi til å opprette et forum, på samme måte som Wikipedia. Men i første rekke skal vi bruke tid på å kvalitetssikre tjenesten, sier Gisvold.
I september, før relanseringen, hadde Rockipedia et snitt på 1300 besøkende hver dag. Den første versjonen av rockeleksikonet ble lansert 19. august 2008.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Flere saker
Astrid Kvalbein gjenvalgt som rektor ved Norges musikkhøgskole

Astrid Kvalbein gjenvalgt som rektor ved Norges musikkhøgskole

Kvalbein blir rektor i fire nye år, med musiker og professor Morten Qvenild som prorektor.

Kunstneropphold på Folkemusikksenteret i Buskerud

Kunstneropphold på Folkemusikksenteret i Buskerud

Åpent for alle musikere å søke, til øving, låtskriving og fordypning i norsk folkemusikk.

Bevar Musikkbiblioteket ved NTNU!

Bevar Musikkbiblioteket ved NTNU!

Et så viktig universitet som NTNU må ha et rikholdig bibliotek for musikkprofesjonsutdanningen, og med kvalifiserte ansatte. Norsk musikkbibliotekforening støtter innspill om musikkbiblioteket ved NTNU, skriver Tone Nøtvik Jakobsen.

Ballade video: I stua, i limbo   

Ballade video: I stua, i limbo   

Med Marie Sahba, Adam Douglas, Iris Caltwait, Intertwine, Barren Womb og ARV. Samt en fem låters mini-konsert med Sweetheart.

Lyden av Gamle Oslo Gammaldans

Lyden av Gamle Oslo Gammaldans

Gamle Oslo Gammaldans er sju voksne folk som ikke spiller gammaldans. Opplev dem live på Ballade-arrangement i Gamlebyen i Oslo torsdag 27. mars.

Ballade på Parkteatret: Opera-premiere, musikkvideovisning og minikonsert søndag 23. mars

Ballade på Parkteatret: Opera-premiere, musikkvideovisning og minikonsert søndag 23. mars

Solveig Sørbø og Maria Kjos Fonn snakker om operaen "Heroin Chic". Rockemusiker Henning Andersen spiller utvalgte låter. Og vi viser et godt knippe nye musikkvideoer på skjermen.

Se alle saker
Konserttips Oslo

Serier
Video
Radio