St. Thomas (foto: Øyvind Holen)

Quart, fredag: Nytt og norsk

Fredag 6. juli opptrer Delaware på Idrettsplassen, mens MadCon og Gatas Parlament representerer norsk hip hop i Bendiktsbukt. På klubbscenene finner du bl.a. St. Thomas, Dosertanker, El Caco og Stardustbreakers.

Kalender

Konsert: ENCORE – INSPIRASJON

27/09/2023 Kl. 19:00

Oslo

Konsert med TERJUNGENSEMBLE

29/09/2023 Kl. 18:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

30/09/2023 Kl. 19:00

Oslo

Fredag toppes plakaten på Vaskeriet av by:Larm-favorittene Dosertanker, som med sine norskspråklige låter markerer seg som kandidater til å ta opp stafettpinnen etter band som DumDum Boys, CC Cowboys og Seigmen. Deres første single kom ut i mars 2000, og ble omtalt som «den beste rocke-singelen på flere år» i magsinet Scooter. El Caco opptrådte også under årets by:Larm, og presenteres som en hardtslående trio fra Lillestrøm, med forkjærlighet for Sixteen Horsepower, Fu Manchu, Kyuss, Tool og deftones, samt Balack Sabbath og led Zeppelin i deres glansdager. debutalbumet «Viva» er innspilt av Kai Andersen i hans Athletic Sound Studio. Stardustbreakers er fra Flekkefjord, og vant NM i Rock i 1998, samme år som de startet opp. De sies å spille retro-psykedelisk rock og rolige visepopballader, og har solid med live-jobber bak seg. Om åpningsbandet Stereo 21 heter det at de spiller melankolsk og skranglete rock i retning av Syd Barrett og Lars Lillo Stenberg.

Fredag kveld på Midnight Café spiller Miramis fra Aust-Agder, som bl.a. opptrådte på UKM’s landsmønstring i 2000, samt metal-bandet Mantra fra Stavanger. I Hallen blir indiebandet The Sims førsteband ut – de har av Puls.no blitt omtalt som gitarrock med synther, og ga i oktober 2000 ut «The Sims EP» på egen etikett. Samme sted spiller også St.Thomas, som ledes av Thomas Hansen, og spiller en både skjør og skranglete musikk som for alvor er i ferd med å vekke oppsikt utenfor Norges grenser. Albumet «Mysterious Walks» kom på Racing Junior-labelen i oktober 2000, og fikk svært gode anmeldelser i både norsk og britisk presse. Han er for tiden aktuell med EPen «Cornerman», og opptrer også på Roskildefstivalen.

På Charlies – som tidligere gikk under navnet Rederiet – finner du denne kvelden DJ Southside Spinners, DJ Hanza og DJ Lars Holte. På Kick opptrer stadig DJ Peer med venner, mens DJ OJ styrer i Zanzibar-avdelingen. På hovescenene tidligere på dagen blir det på Idrettsplassen et møte med Delaware fra Drammen, som sies å kombinere skurrende energi med teft for iørefallende popharmonier. Låten «Always», som ble produsert av Alex Møklebust fra Zeromancer, lå lenge på Petres lister, mens interessen rundt bandet stadig stiger. I Bendiktsbukt er det hip hop-fest med bl.a. Common og Big Daddy Kane, der MadCon, Gatas Parlament og den svenske rapperen Feven skal forsvare de skandinaviske fargene. Fredagen blir for øvrig også siste dagen det blir DJ-opptredener i den idylliske Salamanderparken. Her har DJ Freddie i fire dager vært vert for møter mellom hjemlige og utenlandske DJ´er.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Kommunikasjonssjef

Arktisk Filharmoni AS

Kunstnerisk leder

BIT20 Ensemble

Distriktsmusikar hardingfele/fele

Sunnfjord kulturskule

Organist

Flå Sokn

Pianolærer

Nord-Fron kommune / Fron kulturskole