Ai Phonenix

Quart, onsdag: Norsk storoffensiv

En norsk storoffensiv blir innledet på Vaskeriet onsdag 4. juli, mens Gluecifer beveger seg ute blant hardrockfansen i Bendiktsbukt. Ellers møter vi bl.a. nykomlingene Peel, kritikerroste Ai Phoenix, fuzzpunkbandet Pornshot og Petre-DJ´en Olle Abstract. Og konsert i Kristiansand Domkirke med sopranen Bodil Røinås.

Kalender

Lørdagsopera

20/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

OperaFest!

20/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Operapub på Grønland Boulebar

20/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

På onsdagen ser vi bare to norske band på de to hovedscenene. På Idrettsplassen, der Coldplay, The Dandy Warhols og islandske Sigur Ros også spiller, skal dagen dras i gang av Tromsøbandet Bad Boys Club. De regnes som et (t)ungt og lovende navn fra Tromsø, og sies å befinne seg i det musikalske området til Pearl Jam, Tool og Deftones. «En garantert god rock´n´roll-opplevelse», i følge den lokale nettportalen itromso.no. I Bendiktsbukt er det duket for hardrock med bl.a. Motörhead og Queens Of The Stone Age, og her skal Gluecifer opptre som tredje band.

Gluecifer er en av favorittgruppene til nettopp Lemmy Kilminster i Motörhead, og har siden helt sin tid som The O-Men spesialisert seg på amerikansk rock´n´roll av det harde slaget. Bandet har opparbeidet seg en tung fanbase rundt om i verden, og ga ut sitt foreløpig siste album, «Tender Is The Savage» , på den smått legendariske SubPop-labelen. De holder for tiden på å forberede sin neste CD. Bandet oppsto opprinnelig i det samme Oslomiljøet som Turboneger, regnes som en av de ledende utøverne av den nye bølgen av skandinavisk rock, og har vakt adskillig oppmerksomhet internasjonalt.

Bodil Røinaas er en klassisk orientert vokalist som bl.a. har jobbet for Det Norske Teatret de siste årene, der hun medvirket på Tom Waits-oppstettingen «The Black Rider». Med seg på forestillingen i Kristiansand Domkirke har hun folk som Arve Henriksen (trompet), Helge «Deathprod» Sten (lydbilder), Jan Bang (samples), Terje Isungset (perkusjon) og Helge H. Sunde (tangenter). Konserten blir beskrevet som et fargespill av musikalsk improvisasjon, der elektroniske innslag vil møte klassiske stykker, med innslag fra både operaer og folketoner. Jørn Ruud står for lysdesign, mens Asle Karstad skal ta seg av lyden. Konserten skal starte klokken 19.30 onsdag, og avsluttes i god tid før hovedattraksjonene går på scenen i Bendiktsbukt og på Idrettsplassen.

I Hallen finner du det relativt ferske norske bandet Peel, som består av Pim (vokal, gitar, synth), B (bass, programering), Dan (elektriske gitarer) og Cato (perkusjon/trommer). Bandet spieller melodiøs poprock med røtter i det alternative, og er for tiden aktuelle med EPen «Natalie Somewhere». Rett over sommeren følger deres selvtitulerte debutalbum på Edel Records. Hovedattraksjonene her er My Vitriol og Håkon Hällström.

I Caledonien Hall opptrer kritikerroste Ai Phoenix fra Bergen. De er blitt sammenlignet med lavmælte størrelser som Lisa Germano, Sophia og Mazzy Star, har kontrakt med Racing Junior, og var i februar i år blant de nominerte til Alarm-prisen i kategorien Årets Popalbum for den stemningsfulle «The Driver Is Dead». Bandet har også gitt ut CDen «Film» (1999), samt flere vinylplater. Bandet besto på «The Driver..» av Mona Mørk (vokal, gitar), Patrick Lundberg (gitar, orgel, perkusjon, vokal), Robert Jønnum (gitar, bass, orgel), Espen Mellingen (gitar) og Bosse Litzheim (trommer).

I Vaskeriet, som er et av Kristiansands beste lokaler for rockkonserter, setter Fri Musikkens Venner, NÅ! og Rytmiske Aktører Vest-agder (RAVE) igang et stort fokus på norske band. Cadillac fra Trondheim opptrer også på Idrettsplassen tirsdag, og har vært forsøkt beskrevet som «en genmanipulert bastard av Eric Claptons heavy blues-trio Cream og Jimi Hendrix Experience». Stonegard er på sin side et Oslobasert stoner-band med røtter i Aust-Agder, mens Shitzoo omtales som et ungt, Stavangerbasert powerpunkband, som ryktes å være et fyrverkeri på scena. Kvelden starter med Tremolo Wankers fra Trondheim, som i følge arrangørene skal spille garasje/surfrock av høy klasse. På Midnight Café blir det et møte med Java Junkies, som bl.a. har spilt i Skottland, samt de melodiske fuzz-punkerne Pornshot fra Lillesand og Grimstad, som også har begynt å skafe seg et navn på landsbasis. .

På DJ-siden fortsetter det tredelte lokalet Charlies sitt fokus på bl.a. trance-musikk, mens Klubb Ananas hele uken presenterer et konsept i Constance-avdelingen, som ligger mellom Caledonien Hall og Dancing. Her står chill out-musikk i sentrum, med folk som DJ Espen Horne, DJ Dan Dreen og DJ Inty, samt gjestemusikere på bl.a. kontrabass, vibrafon, keyborads, fløyte og perkusjon. På Markens møter vi bl.a. plateaktuelle Nils Noah fra Ålesund, samt Olle Abstract, som er vert for SuperReal presenterer-konseptet også i år . Det blir dessuten DJ-sett med g-Ha, som også oppptrer mandag.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.