Illustrasjonsbilde - kunstnerhelse (Foto: Yucel Moran / Unsplash.com)

Helse: Ny ressursside for kunstnere

Hvordan ivaretas kunstnernes psykiske og fysiske helse?, spør fagorganisasjonen Creo, som nettopp har lansert Scenekunstmedisin, en ressursside for kunstnere.

Kalender

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Ghazal- og qawwali-kveld

26/09/2020 Kl. 18:00

Oslo

Høstlandskap

26/09/2020 Kl. 16:00

Oslo

Har du smerter når du spiller eller danser? Sliter du med prestasjonsangst? Står skader i veien for dine kunstneriske prestasjoner? Da er du ikke alene. Vet du ikke hvor du kan få hjelp? Da er du heller ikke alene.

Kvalitet i kunstnerisk prestasjon er en forutsetning for å kunne livnære seg som kunstner, og en optimalt fungerende fysisk og mental helse er forutsetning for å kunne levere på topp nivå gjennom hele karrieren. Kunstnere og musikere må arbeide lenger enn tidligere. De må også levere på et bredere repertoar, det stilles større kunstneriske krav, det er større konkurranse om jobbene og de presser seg mer enn noen gang. Dette er en av grunnene til at Creos Landsmøte har vedtatt å sette scenekunstmedisin høyt på agendaen de neste årene.

Dette skriver fagorganisasjonen Creo på sine nettsider, der de nylig lanserte nettsiden Scenekunstmedisin, en ressursside med blant annet informasjon, råd og fagveiledere.

Scenekunstmedisin (SKM) kan på mange måter sies å være den utøvende kunstners motstykke til idrettsmedisin for idrettsutøvere, forklarer Creo: I Norge fins det ennå ikke et koordinert, nasjonalt scenekunstmedisinsk fagmiljø, og i dag er situasjonen at svært mange kunstnere som trenger spesifikk og helserelatert hjelp knyttet til sitt yrke ikke vet hvor de kan få den. Siden vil holde deg oppdatert på Creos arbeid innen dette feltet, samt vise til relevant forskning og dele faglig og praktisk informasjon.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev