Cadillac

Mot publikumssuksess for Quart

Allerede er det solgt 30 000 billetter til årets Quart Festival. Ballade guider deg her til de norske opplevelsene under festivalen. Det musikalske tilbudet i Kristiansand tirsdag 3. juli byr på bl.a. Cadillac, Klovner I Kamp, Salvatore, Sternklang, Borknagar og Ram-Zet.

Kalender

Cadillac er fra Trondheim, og er førsteband ut på Idrettsplassen denne tirsdagen, som ellers bl.a. byr på amerikanske Deftones og canadiske Alanis Morrisette. Cadillac har på rekordtid opparbeidet seg et ry som et Norges beste rockband, og består av Per Borten (gitar, vokal), Sveinar Hoff (trommer) og Trond Frønes (bass). De suger inspirasjon av mye av det beste fra den harde, men melodiøse rocken på 70-tallet, og solgte ut debut-EPen sin fra 1999 i løpet av noen få uker. Tidligere i år kom debutalbumet «Cure», der frontfigur Borten igjen overbeviser solid som låtskriver.

I Bendiktsbukt er det fokus på rap og hip hop, med bl.a. Wyclef Jean, og Stereo MCs. Den norske beholdningen består av Klovner I Kamp og Salvador. Klovner I Kamp (ALIS, Dansken og Finger´n) var tidlig ute med å rappe på norsk, og solgte godt over 6000 eksemplarer av albumet «Schwin» i 2000 – uten spesiell stor markedsføring. I år er de kommet oppfølgeren «Bjølsen Hospital», som alt nærmer seg det dobbelte opplaget. Klovner I Kamp står også bak labelen City Connections, som nylig ga ut det fine albumet «Solar Conciousness» med Salvador. Den unge spansktalende Kristiansandsrapperen var i 1998 med på å gi ut det meget bra debutalbumet til Darkside Of The Force, og har også høstet ros for sin innsats med Oslo Fluid og det nye prosjektet Ronnie Jacobsen vs. Digitality.

I det nye Quartlokalet Hallen finner vi de norske metal-gruppene Ram-Zet og Borknagar som support for det kontroversielle britiske bandet Cradle Of Filth. Ram-Zet ga ut albumet «Pure Therapy» høsten 2000, og ble nominert til Spellemannspris for den, samtidig som de også opptrådte under by.Larm i Tromsø. Borknagar er på sin side kjent for et brutalt, men atmosfærisk lydbilde, og debuterte med en selvoppkalt CD på Malicious Records i 1996. De har senere gitt ut en rekke plater – deriblant «The Archaic Course» på Century Media Records i 1998.

På Caledonien finner vi Sternklang som oppvarmer for London-duoen Zero 7. Sternklang er enmannsprosjektet til Rune Brøndbo, og har bl.a. gitt ut albumene «Freestylespacefunk» (1997) og «Neon Lounge» (1999) på Tromsølabelen Beatservice. Hans neste utgivelse er ventet på Dbut Records.

Midnight Cafè har de siste par årene vært en av de faste støttespillerne til Quart, og ligger sentralt plassert via a vis jernbanestasjonen i Kristiansand. Her har du sjansen til å få med deg musikk med lokal forankring, samt et par nasjonalt mer kjente navn. Det starter tirsdag med Pagans Mind fra Skien/Porsgrunn, som skal spille en blanding av power metal og symfonisk speed metal, og tidligere var kjent som Silverspoon.

Vi skal heller ikke glemme DJ-delen av Club Quart, der DJ Peer, DJ Hassi og resident DJ OJ har invitert ned en rekke tunge navn til tvillingklubbene Kick og Zanzibar. DJ Peer har også i år stått bak en dobbelt samle-CD kalt «Quart 01», som som vanlig byr på en rekke internasjonale houseartister. Og dermed skulle den første dagen og natten av Quart Festivalen 2001 være vel overstått.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.