Bak ordene FO 20/1 (Foto: Stian Andersen / Eva Rose / Marie Lovise Somby/Árvu)

Bak ordene live: Hverdagens viktigste tekster

Bak ordene: Ballades reportasjeserie går live, med levende musikk av Lars Lillo-Stenberg. Alle i Oslo-området er invitert til en søkende, morsom, engasjert samtale om hverdagens viktigste tekster, 20. januar.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

2020s tredje mandag inviterer Ballade til en samtale om lyrikken i musikken. På scenen møter du artist og låtskriver Lars Lillo-Stenberg, skribent Brand Barstein og dikter Rawdna Carita Eira.

Sist høst startet Ballade.no sine spesialsaker om lyrikken i musikken. Sangtekstene. Ordene på rytme. Sangtekster når oss på en annen måte enn annen kunst gjør. De gir oss noe å kjenne oss igjen i, de trøster og utfordrer. Ja, kan man egentlig tenke seg en mer effektiv kommunikasjonsmetode – i noe vi alle omgir oss med i hverdagen, i alle tenkelige situasjoner? Og hvordan blir de beste tekstene så bra?

Bak ordene 1: Møt deLillos’ Lars Lillo-Stenberg

Bak ordene 2: Ulver og bildene av Diana

Bak ordene 3: Slampoesi som smeller med verdensmester Evelyn

Tekster i musikk bidrar til å speile alt vi er opptatt av; politisk, sosialt, kunstnerisk. Sangtekster bygger identitet og fellesskap, og er byggesteiner i vår kulturarv. Og det er derfor vi går bak ordene i vår reportasjeserie på Ballade.no. Denne mandagen drar vi artistportrettene og tekstene opp på scenen, under lupen. En av landets mest produktive i kunsten, Lars Lillo-Stenberg, samtaler og diskuterer med poet, sangdikter og dramatiker Rawdna Carita Eira og Ballades skribent Brand Barstein om lyrikken i musikken, om tekstene som berører oss, og om hvordan og hvorfor de gjør det. Vi får også høre Lars Lillo-Stenbergs sanger live fra scenen. Samtalen vil bli tatt opp og lagt ut som podkast på Ballade.no.

Innledning ved redaktør Guro Kleveland
Moderator er journalist Siri Narverud Moen

Serien er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.
Arrangementet skjer i Fritt Ords lokaler mandag 20. januar 2020 kl. 18.00 – 19.30. Gratis.

Se Facebook-eventet her.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev