Bak ordene FO 20/1 (Foto: Stian Andersen / Eva Rose / Marie Lovise Somby/Árvu)

Bak ordene live: Hverdagens viktigste tekster

Bak ordene: Ballades reportasjeserie går live, med levende musikk av Lars Lillo-Stenberg. Alle i Oslo-området er invitert til en søkende, morsom, engasjert samtale om hverdagens viktigste tekster, 20. januar.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

2020s tredje mandag inviterer Ballade til en samtale om lyrikken i musikken. På scenen møter du artist og låtskriver Lars Lillo-Stenberg, skribent Brand Barstein og dikter Rawdna Carita Eira.

Sist høst startet Ballade.no sine spesialsaker om lyrikken i musikken. Sangtekstene. Ordene på rytme. Sangtekster når oss på en annen måte enn annen kunst gjør. De gir oss noe å kjenne oss igjen i, de trøster og utfordrer. Ja, kan man egentlig tenke seg en mer effektiv kommunikasjonsmetode – i noe vi alle omgir oss med i hverdagen, i alle tenkelige situasjoner? Og hvordan blir de beste tekstene så bra?

Bak ordene 1: Møt deLillos’ Lars Lillo-Stenberg

Bak ordene 2: Ulver og bildene av Diana

Bak ordene 3: Slampoesi som smeller med verdensmester Evelyn

Tekster i musikk bidrar til å speile alt vi er opptatt av; politisk, sosialt, kunstnerisk. Sangtekster bygger identitet og fellesskap, og er byggesteiner i vår kulturarv. Og det er derfor vi går bak ordene i vår reportasjeserie på Ballade.no. Denne mandagen drar vi artistportrettene og tekstene opp på scenen, under lupen. En av landets mest produktive i kunsten, Lars Lillo-Stenberg, samtaler og diskuterer med poet, sangdikter og dramatiker Rawdna Carita Eira og Ballades skribent Brand Barstein om lyrikken i musikken, om tekstene som berører oss, og om hvordan og hvorfor de gjør det. Vi får også høre Lars Lillo-Stenbergs sanger live fra scenen. Samtalen vil bli tatt opp og lagt ut som podkast på Ballade.no.

Innledning ved redaktør Guro Kleveland
Moderator er journalist Siri Narverud Moen

Serien er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.
Arrangementet skjer i Fritt Ords lokaler mandag 20. januar 2020 kl. 18.00 – 19.30. Gratis.

Se Facebook-eventet her.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev