Ida Bryhn

Solisteksamener med KORK

Torsdag 19. juni har bratsjisten Ida Bryhn, fiolinisten Anders Kjellberg Nilsson og tubaisten Andreas Grønneberg eksamenskonsert i Store Studio i NRK

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

De tre musikerne uteksamineres på soliststudiet på Musikkhøgskolen denne våren.

Diplomstudiet er et masterstudium med mer fokus på solospill og selvstendig kunstnerisk virksomhet, og på torsdag har tre nye musikere fullført sin utdannelse – alle tre på god vei inn i respektive solistkarrierer.

På torsdagens diplomeksamenskonsert spiller Ida Bryhn bratsjkonsert av Bartók, Anders Kjellberg Nilsson fiolinkonsert av Elgar og Andreas Grønneberg tubakonsert av Vagn Holmboe. Med seg har de Kringkastingsorkesteret med dirigent Johannes Gustavsson.

Om de medvirkende:

Ida Bryhn
Bratsjisten Ida Bryhn er født i Oslo i 1981. Hun startet å spille fiolin som seksåring ved Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo.14 år gammel begynte hun hos Soon Mi Chung, da på bratsj.

Etter Studier hos Kim Kashkahsian i Boston ble Ida ansatt som bratsjist i Oslo-Filharmonien. Nå gjør Ida ferdig diplomstudiet ved NMH med Lars Anders Tomter som lærer.Ida har deltatt ved flere festivaler i inn- og utland, sist ved Ravinia Festival utenfor Chicago. Ida arrangerer også «Journees Musicale a Sanxay» – en kammermusikkfestival på den franske lansbygda.

I 2008 vant hun årets Shell-pris. Shellprisen deles hvert år ut til en ung musikkutøver innen den klassiske sjangeren.

Andreas Grønneberg
Tubaisten Andreas Grønneberg er født i Sandnes i 1982. Han startet sin musikalske løpebane i 1988 som elev ved Sandnes musikkskole på fiolin, etter hvert også på slagverk, klassisk gitar og kontrabass. 9 år gammel begynte han i musikkorps på ess-kornett. Fra 2002 har Andreas studert ved Norges musikkhøgskole med professor Torbjørn Kvist, som også er tubaist ved Den Norske Operas orkester.

Andreas har i årenes løp vært medlem i flere korps og orkestre. Han har også virket som dirigent og instruktør i en rekke korps. Etter landsdekkende prøvespill har Andreas vært med i Ungdomssymfonikerne.

Andreas er vikar i Den Norske Operas orkester, Kringkastingsorkestret, Oslo-Filharmonien, Marinemusikken i Horten og Forsvarets Stabsmusikk i Oslo. Han har også vikariert i Gøteborg-symfonikerne, Island symfoniorkester og Forsvarets musikkorps Nord-Norge. Gjennom prøvespill ble Andreas stipendiat med Oslo-Filharmonien i 2006. Fra 1. januar 2008 er Andreas tilsatt som tubaist i Stabsmusikken.

Anders Kjellberg Nilsson
Fiolinisten Anders Kjellberg Nilsson er født i Oslo i 1983. Han kom tidlig inn i strykermiljøet på Barratt Dues Musikkinstitutt, med lærerne Alf Richard Kraggerud og Stephan Barratt-Due, og studerte senere i Berlin og Stockholm. I 2008 avslutter han solistdiplomstudiet ved Norges musikkhøgskole med Detlef Hahn som lærer.

I 2001 dro han til Berlin for å studere med Ulf Wallin ved Hochschule für Musik «Hanns Eisler», og gikk for samme lærer på Edsbergs musikinstitut fra 2004-2005. Han har også studert med Pavel Vernikov i Italia.

Han har vunnet flere priser ved nasjonale og internasjonale konkurranser. I april 2008 ble han tildelt Prinsesse Astrids Musikkpris, og under Festspillene i Bergen 2007 vant han en plass i Rikskonsertenes lanseringsprogram intro-klassisk for perioden 2008–09. Han har vært solist med de fleste norske profesjonelle orkestre og medvirket ved en rekke festivaler. Som ivrig kammermusiker er han blant annet medlem i Arctia Pianotrio, som i 2007 var en av de to vinnerne av den internasjonale kammermusikkonkurransen i Trondheim.

Det er Norges musikkhøgskole som melder dette idag.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev