Juraj Valcuha

Ung, lovende dirigent til Norges musikkhøgskole

Unge Juraj Valcuha karakteriseres som en kommende dirigentstjerne. Førskommende fredag gjester han Norges musikkhøgskole, sammen med Oslo-Filharmonien

Kalender

Under fjorårets Bylyder-serie samlet konserten med Oslo-Filharmonien fullt hus.

Det samme er håpet når den unge slovakiske dirigenten Juraj Valcuha ved sitt første Norges-besøk leder orkesteret i Brahms dobbeltkonsert og i Dvoraks sjette symfoni.

Valcuha, som er født i 1976, har gjort seg bemerket på konsert- og operascener over hele Europa. Han er utdannet i Slovakia, St. Petersburg og Paris, før han i løpet av året skal dirigere Philharmonia Orchestra i London, Deutsches Symphonie Orchester Berlin, Madame Butterfly i Paris og åpningen av Geneve-festivalen 2008.

Solister fra egne rekker

Kveldens solister, Elise Båtnes og Bjørn Solum, er hentet fra Filharmoniens egne rekker. Båtnes er orkesterets 1. konsertmester, og ettertraktet som solist og kammermusiker over hele Norden og Europa. Bjørn Solum er alternerende solo-cellist i orkesteret, og har opptrådt på flere norske kammermusikkfestivaler.

På programmet står Brahms ”Dobbelkonsert”, komponistens siste orkesterkomposisjon og er et storslått mesterverk med stramme linjer myknet opp av vakre melodier. Slik er det også med Dvoráks sjette symfoni, som er formet som en wienerklassisk symfoni, hvor komponistens bøhmske røtter trer frem i stemninger og melodier.

Om Bylyder

Bylyder er en konsertserie utenom det vanlige. Under rektor Eirik Birkelands ledelse blir Norges musikkhøgskole fram til april omdannet til en klassisk konsertscene med artister i verdensklassen, både norske og internasjonale. Flere av landets beste orkestre deler rampelyset med etablerte stjerner så vel som unge stortalenter, og publikum får unike konsertopplevelser til langt.

Det er NMH som melder dette.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kantor/ menighetsmusiker

Tønsberg kirkelige fellesråd

Generalsekretær

Den norske Forfatterforening

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev