Henning Kraggerud (stort, s/h)

Sjelden bylyd

Onsdag er Henning Kraggerud og Øyvind Bjorå solister med Oslo Camerata og Barratt Dues kammerorkester i Louis Sporhs sjeldent framførte konsert for to fioliner.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Bylyder er konsertserien som lar Oslos befolkning oppleve unge og mer etablerte musikere i spennende samspill. Onsdag 13. februar får vi overvære et teknisk utfordrende møte mellom to av Norges fremste fiolinister, Henning Kraggerud og Øyvind Bjorå. Sammen med Oslo Camerata og Barratt Dues kammerorkester gir de oss en sjelden framføring av Louis Spohrs konserter for to fioliner.

Henning Kraggerud (f. 1973) er en av Skandinavias fremste solister, og har samarbeidet med ledende symfoniorkestre og dirigenter over hele verden. Den kritikerroste fiolinisten – som også er bratsjist, orkesterleder og komponist – har tidligere blant annet mottatt Grieg-prisen og blitt kåret til “Årets Festspill-artist” under Festspillene i Bergen (2004).

Øyvind Bjorå (f. 1974) har vært solist med symfoniorkestrene i Stavanger, Bergen, Trondheim og Kristiansand. Han har samarbeidet tett med TrondheimSolistene, og vært solist og leder for Tromsø Symfoniorkester. Han er nå ansatt som 1. konsertmester i Den Norske Operas orkester.

Oslo Camerata har siden starten i 1998 vært tett tilknyttet det velrennomerte lærestedet Barratt Due musikkinstitutt. Orkesteret består av unge profesjonelle musikere med bakgrunn fra instituttet, samt utvalgte studenter fra samme sted. Oslo Camerata har gjestet flere anerkjente festivaler og konsertsaler i utlandet, blant annet den store orkesterfestivalen i Schleswig-Holstein. Her hjemme har de samarbeidet med størrelser som Truls Mørk, Arve Tellefsen og Ole Edvard Antonsen. På onsdagens konsert spiller Oslo Camerata sammen med Barratt Dues kammerorkester.

Louis Spohr (1784-1859) var både berømt og innflytelsesrik i sin samtid, men i dag blir verkene hans kun sporadisk framført. Musikken hans hadde som mål å vekke sterke følelser hos publikum. Kveldens program byr på en unik sjanse til å oppleve Spohrs teknisk krevende verk, framført av to av våre beste fiolinister i samspill med et ungt og livlig orkester.

Onsdag 13. februar 2008, kl. 19.30, Lindemansalen, Norges musikkhøgskole

Dette i følge en pressemelding

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev