Jöelle Leandre

Jöelle x3

Minifestival med verdenskjent kvinnelig fransk kontrabassist i Oslo.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Jöelle Leandre skal spille tre konserter og holde 2 seminarer i perioden 28.mars til 3.februar. Hun intim-improviserer sammen med den smått legendariske amerikanske fiolinisten og komponisten Tony Conrad på Sound of Mu, spiller solokonsert i Levinsalen på Norges Musikkhøgskole og utfolder seg sammen med sjelefrendene i SPUNK på Belleville. I tillegg underviser hun studenter og andre interesserte på Musikkhøgskolen.

— Jöelle Leandre står på alene på scenen på Rockefeller i Oslo. Hun hiver seg rundt kontrabassen, synger og spiller samtidig. Teknisk briljant og med et enormt musikalsk overskudd. Jeg husker det som om det skulle ha vært i går, men dette skjer under Ultima-festivalen i 1996. Helt uvitende har Jöelle klart noe unikt. Inni meg er det en liten gnist som nå har blitt til en evig flamme. Min dedikasjon til samtidsmusikken var et faktum etter å ha sett og lyttet til Jöelle, sier komponist Håkon Thelin.

— I dag, nesten 12 år senere, lever minnet fortsatt like sterkt i meg. Derfor er der med en slags barnlig entusiasme at jeg nå har gleden av å invitere Jöelle tilbake til Oslo, for igjen i inspirere musikere og publikum til nye uhørte opplevelser, sier Thelin.

Jöelle Leandre, fransk kontrabassist, improvisatør og komponist, er en dominerende figur på den europeiske nymusikk-scenen. Med bakgrunn i klassisk musikk og samtidsmusikk har hun spilt med l’Itinéraire, 2e2m og Pierre Boulez’s Ensemble Intercontemporain. Hun har også arbeidet med Merce Cunningham og med John Cage, som har skrevet spesielt til henne. Det har også Scelsi, Fénelon, Hersant, Lacy, Campana, Jolas, Clementi og mange flere.

Hun har dessuten spilt med de fleste store navn innenfor jazz og improvisasjonsmusikk, som Derek Bailey, Anthony Braxton, George Lewis, Evan Parker, Irene Schweier, Barre Phillips, Steve Lacy, Lauren Newton, Peter Kowald, Urs Leimgruber, Fred Frith, John Zorn, Mark Naussef, Marilyn Crispell og India Cooke.

Hennes arbeid som komponist og utøver har satt henne i søkelyset til de mest prestisjefulle festivalene i Europa, Amerika og Asia. Fra 1981 til 2007 har Jöelle Leandre spilt inn 105 plater.

Program

Sound of Mu, torsdag 28/2 kl 20: Tony Conrad (US) +Jöelle Leandre.

Norges Musikkhøgskole, Levinsalen, søndag 2/3 kl 19: Håkon Thelin presenterer Jöelle Leandre solo.
Verk av John Cage og Giachinto Scelsi samt egne komposisjoner og improvisasjoner. Konserten arrangeres i samarbeid med Norges Musikkhøgskole og Ny Musikk, og er støttet av Fond for utøvende kunstnere.

Belleville, mandag 3/3 kl 20: SPUNK/Jöelle Leandre

I tillegg til konsertene skal Jöelle Leandre ha seminar og mesterklasser på Norges Musikkhøgskole torsdag 28/2 og fredag 29/2. Dersom du er interessert i å delta på dette kan du kontakte Håkon Thelin på thelin_h@hotmail.com.

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev