Harald Fetveit_Pauline Hall-prisen (Foto: Carl Kristian Johansen)

Pauline Hall-prisen til Harald Fetveit

Under søndagsarrangementet på Henie-Onstad Kunstsenter ble Harald Fetveit tildelt Ny Musikks nyinnstiftede pris.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Pauline Hall-prisen er ny av året og skal bidra til å synliggjøre det brennende engasjementet og den innbitte idealismen som hersker i det norske miljøet for eksperimentell musikk.

Første mottager ble Harald Fetveit, som etter sin duokonsert med Hild Sofie Tafjord mottok en spesiallaget tegneserie-original tegnet av Kristoffer Kjølberg og 10 000 kroner for sitt engasjement for den eksperimentelle og genreoverskridende musikken gjennom konsertserien Dans For Voksne.

Fetveit og kolleger har stått bak over 100 arrangementer i serien Dans For Voksne siden oppstarten i 2003. Konsertserien har i disse årene presentert et omfattende utvalg av artister i skjæringspunktet mellom mange genre ofte i samarbeid med Ny Musikk, på et stort antall scener i Oslo. Dans For Voksne eksisterer nå også i Tromsø.

Fetveit har vært mest synlig som arrangør av Dans for voksne-konserter de siste årene. Som artist har han jobbet innen impro-noise siden 1980-tallet. Han har samarbeidet med blant annet Lene Grenager, Lucio Capece og Mattin. Videre arbeider han med John Hegre og Else Olsen S. og noe av dette materialet vil bli utgitt i år.

Dette skriver Ny Musikk om Pauline Hall:

Pauline Hall grunnla Ny Musikk på Hotel Continental 17. september 1938. Hun så det som sin plikt å bringe frem nye musikkformer, uavhengig av hennes eget kunstsyn som komponist. Da Nam June Paik lagde ”skandale” med sin performance på Kunst og Håndverksskolen i 1961 (hvor han obduserte et gammelt piano, bombarderte publikum med erter, innsåpet og klippet slipset av diverse tilskuere, og til slutt druknet sine sorger i et velfylt badekar) sto Hall frem på TV med et kompromissløst forsvar for Paik, selv om hun personlig ikke var så begeistret for arbeidet hans. Siden 1938 har Ny Musikk vært den eksperimentelle musikkens grasrotorganisasjon som har jobbet hardt for å vise nye musikalske strømninger i Norge, og mange mennesker har lagt ned et stort antall arbeidstimer for å kunne få det til.

Denne søndagen på Henie-Onstad Kunstsenter framførte Lasse Marhaug første utgave av sin bearbeidelse av arkivmateriale fra senterets historie. Håvard Wiik gjorde også en solokonsert før Fetveit og Tafjords konsert før prisutdelingen.

Dans For Voksne har annonsert dette programmet videre i vår:

9. april – Sound of Mu:
Petter O Hanna + Vertex m/Christian Wallumrød

TBA april:
Xavier Charles og Jean Phillippe Gross

18. april – The Villa – Japanese New Music Festival
Tsuyama Atsushi
Kawabata Makoto
Ruins Alone
Zubi Zuva X
Akaten
Zoffy
Acid Mothers Temple SWR

Dette er hjemmesiden til Dans For Voksne. Her finnes Ny Musikk og Henie-Onstad Kunstsenter. Foto: Carl Kristian Johansen

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev