Johannes Bergmark

Skrot og skulptur fra Drivhuset

På Musikkflekken i Sandvika blir det søndag 5. oktober konsert og instrumentutstilling med bl.a. tyve unge slagverkere fra Bærum Kommunale musikkskole. Sentralt i forestillingen er også den svenske improvisatøren og instrumentmakeren Johannes Bergmark.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Søndag 5. oktober er det duket for en familiekonsert av de sjeldne, der 20 unge slagverkere har møtt det som Drivhuset kaller «musikklivets svar på Reodor Felgen»: improvisatøren og instrumentmakeren Johannes Bergmark fra Stockholm. Møtet har utløst en voldsom oppfinnerglede og kreative fantasier rundt lyder, materialer og resirkulerte instrumenter.Elevene har ikke bare fått eksperimentere frem egne nye instrumenter, men har også laget og øvd inn helt nye komposisjoner som fremføres med disse. Små og store lydkilder fanges opp med et uttall spesialmikrofoner i en profesjonell lyddesign. Av andre medvirkende bak forestillingen kan vi også nevne Renate Alsing (slagverker / instruktør), Jon Halvor Bjørnseth (verkstedsleder / komponist) og Ingar Hunskaar (lyddesign).

Etter konserten blir instrumentene utstilt og demonstrert.

Forestillingen begynner søndag 5. oktober kl. 13.00, og billettene koster hhv. 40 og 20 kroner.

Den som går glipp av konserten på Musikkflekken søndag, kan likevel få med seg utdrag fra konsert og utstilling på Blå i Brenneriveien i Oslo onsdag 8. november kl. 20.00. Dette er en del av Ny Musikks BLÅLYD-konsert, og omtales nærmere på de nye nettsidene til Ny Musikk.

Prosjektet «Skrot og Skulptur» arrangeres av Drivhuset – stiftelsen for musikalsk verkstedsarbeid – i samarbeid med Bærum kommunale musikkskole, og med støtte fra Kulturetaten i Bærum kommune.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev