Frode Haltli (foto: CF Wesenberg)

Konsert med Frode Haltli og Cikada på Hamar

Frode Haltli (akkordeon) og Cikada Strykekvartett har konsert på Toneheim folkehøgskole torsdag 12.september klokken 18. På denne konserten vil de blant annet spille musikk av Maja S.K. Ratkje og Astor Piazzolla.

Kalender

Frode Haltli kommer opprinnelig fra Våler i Solør, og denne solokonserten er den eneste konserten han har i hjemfylket i 2002.

Konserten arrangeres av Hedmark Ny Musikk som med dette håper å gi hedmarkingene anledning til å høre en av de ypperste musikerne fra fylket. Konserten er gratis for studenter.

Frode Haltli (f. 1975) ble under Festspillene i Bergen 2000 kåret til Rikskonsertenes «Årets unge solist 2001». Frodes debut-CD blir utgitt i 2002 på ECM New Series. Den vil inneholde nordisk musikk for solo akkordeon og Maja Solveig Kjelstrup Ratkjes «gagaku variations», som spilles med Vertavo Strykekvartett.

— Det er vel det beste som kunne skje meg, uttalte Haltli til Ballade i vårt intervju med ham for et år siden. – ECM er det selskapet for ny musikk som har best distribusjon, og som når lengst ut. ECM satser i det hele tatt mer og mer på samtidsmusikken, og beveger seg kanskje litt bort fra den jazzmusikken man først og fremst forbinder med dem.

Frodes lanseringskonsert i Norge fant sted i Kulturkirken Jakob i september 2001. Kirken var fullsatt, og etter konserten uttalte Arne Nordheim i følge Østlendingen disse ordene om den unge kunstneren : – Frode er stor, han spiller helt fenomenalt. Frode er i øverste klasse. Han er akkurat den typen norsk musikkliv trenger videre, en virkelig medskaper.

Medlemmene i Cikada Strykekvartett er Henrik Hannisdal (fiolin), Odd Hannisdal (fiolin), Marek Konstantynowicz (bratsj) og Morten Hannisdal (cello). Kvartetten er en selvstendig del av Cikada Ensemble, som ble dannet i Oslo i 1989. De har spilt inn en lang rekke Cder, både med samtidsmusikk og jazz. I løpet af 2003 kommer Cikada strykekvartett med en ny CD på ECM Records med musikk av John Cage, Bruno Maderna og Kaija Saariaho.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.