Frode Haltli

En rimelig opptatt mann

Frode Haltli er 26 år gammel, og har alt begynt å skape seg et solid ry som akkordeonist. I forbindelse med hans lanseringskonsert som solartist i Kulturkirken Jakob 16. september, har Ballade valgt å presentere et større utdrag fra hans biografi hos produksjonsselskapet Mesen.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Frode Haltli (f. 1975) har studert akkordeon ved Norges musikkhøgskole og Det Kgl. danske musikkonservatorium. Han avsluttet solist-studiet ved Det Kgl. danske musikkonservatorium i 2000, og er nå bosatt i Oslo. Debutkonserten i København høsten 2000, som bl.a. inneholdt uroppføringer av Bent Sørensen og Asbjørn Schaathun, ble kritikerrost i de største danske avisene.

Frode begynte å spille trekkspill 7 år gammel etter å ha flyttet fra fødestedet Levanger til Våler i Solør, og vant opp igjennom oppveksten mange nasjonale konkurranser og mottok flere stipendier og legater. Han ble tildelt fagjuryens førstepris i finalen av NRK TVs Talentiaden -91. Samme år fikk han Hedmark fylkes kulturpris. Ved internasjonale akkordeonkonkurranser i Witten, 1994 og i København, 1996, har Frode vært pristager. I oktober 1999 mottok Frode andrepris i Gaudeamus-konkurransen i Nederland, hvor 68 solister og ensembler på forskjellige instrumenter deltok.

Som solist har han hatt gleden av å opptre med bl.a. Stavanger symfoniorkester og utallige korps og kor. Han har spilt som ensemblemusiker i flere profesjonelle ensembler og orkestre, deriblant Oslo filharmoniske orkester og Oslo Sinfonietta, hvor han er fast medlem. Frode bruker mye av sin tid på trioen POING med Rolf-Erik Nystrøm og Håkon Thelin, og folkemusikkgruppa RUSK med Unni Løvlid og Vegar Vårdal. Han spiller også med Trygve Seim Orchestra og Lillebror Vassaasen og de fyruge.

Haltli har spilt på festivaler og konserter i hele Norden, Tyskland, Frankrike, Nederland, Slovakia, Hellas, Russland, Canada og USA. Her hjemme har han spilt mye i radio og på TV, vært studiomusiker på CDer og spilt på de fleste største jazz-, folkemusikk-, samtidsmusikk- og klassiske festivalene. Frodes debut-CD blir utgitt på ECM New Series i 2002.

Haltli spiller også akkordeon i ensemblet POING, som ellers består av Rolf Erik Nystrøm (saxofoner) og Håkon Thelin (kontrabass). POING begynte å spille sammen sommeren 1999, og har siden den tid uroppført nærmere tyve verker. POING har spilt på de største samtidsmusikk-festivalene i Norge, på konsertscener og klubber i hele Norge, og i Finland og Danmark.

POING spiller hovedsaklig musikk av sin egen generasjons komponister. Dette er komponister som lager musikk på tvers av sjangre, gjerne med minst det ene benet plassert i en modernistisk tradisjon. Blant komponistene som har skrevet for POING finner vi Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, Asbjørn Flø, Øyvind Torvund, Eivind Buene, David Bratlie, Bendik Hagerup, Risto Holopainen m.fl. POING jobber også med improvisasjon, og kombinerer ofte sine akustiske instrumenter med elektronikk. De har samarbeidet med bl.a. Maja Ratkje om et Kurt Weill-program, DJ Bjørn Torske og fri-imrovisasjonsgruppa Tri Dim. POING har spilt inn sin første CD, som vil bli utgitt i 2002.

Haltli har videre opptrådt med felespileren Vegar Vårdal i folkemusikkduoen Vegar og Frode, og er også med i folkemusikkgruppen RUSK, som spiller inn sin første CD i 2001. Også her er Vegar Vådal med på fele, mens Unni Løvlid står for sang. Også i prosjektet Lillebror Vassaasen og de fyruge, som har gitt ut CDen «Tæmme Trøll» på Grappa, spiller Hatli musikk med klare elementer av folkemusikk og gammeldans. Han har videre spilt akkordeon og basstrombone i Trygve Seim Orchestra siden 2000. Orkesteret vil for øvrig komme med en ny CD på ECM i 2002, etter å ha høstet svært mye ros for albumet «Different Rivers». haltli har videre en duo med sangerinnen og komponisten Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, der repertoaret spenner fra argentinske tangoer og egenkomponert stoff til sanger av Brecht og Weill. Han har videre medvirket i forskjellige konstellasjoner med
bl.a. No Spaghetti Edition , Oslo sinfonietta, Arve Moen Bergset, Stig Nilsson, Anne Lise Berntsen, The Source og Cicada strykekvartett, Vertavo strykekvartett, Odd Hannisdal, Marius Haltli, Oslo Nye Ensemble, Stian Carstensen, Per Sæmund Bjørkum, Isa Kathrine Geriche, Lisa Bonár, Stig Henrik Hoff, Paolo Vinaccia, Knut Aalefjær – og en hel del andre.

En oversikt over kommende opptredener av Frode Haltli finner du [link id=56300 title=»her»].

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev