Frode Haltli

Haltli er venn av musikken

Akkordeonisten Frode Haltli, som etter debutkonserten i København for to år siden ble hyllet som «et norsk stortalent» av danske aviser, har fått debutantprisen av Musikkens Venners Landsforbund. Hans evne til å forme og formidle har stått sentralt i juryens vurdering av musikeren.

Kalender

7x7x7

02/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Toner og Tanker på Malerhjemmet

03/12/2023 Kl. 16.00

Viken

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Musikkens Venners Landsforbunds debutantpris deles ut hvert annet år til en ung musiker som har debutert og gjort seg spesielt bemerket i siste 2-års periode.

Årets prisvinner, Frode Haltli føyer seg fint inn i rekken av talentfulle debutanter som har mottatt prisen tidligere. Den første var Ketil Bjørnstad i 1972, etterfulgt av Aage Kvalbein i 1974. Listen over mottakere er som en adelskalender over fremragende musikere på ulike instrument.

Haltli, basert i Oslo, ble født i 1975 og allerede i 2001 ble han kåret av Rikskonsertene til det årets unge solist. Hans debut-CD vil bli utgitt i år på ECM New Series. Ifølge musikerens hjemmeside vil den inneholde nordisk musikk for solo akkordeon og Maja Solveig Kjelstrup Ratkes gagaku variations, som spilles med Vertavokvartetten. Han har studert sitt instrument ved Norges Musikkhøgskole og også studert ved det Kgl. danske musikkonservatorium. I tillegg til å spille alene er han også med i trioen POING med Rolf-Erik Nystrøm og Håkon Thelin. Dessuten spiller han i Trygve Seim Orchestra og RUSK.

Etter debutkonserten i København høsten 2000 skrev danske Jyllandsposten: ”Norsk stortalent.” Og komponisten Arne Nordheim uttalte etter lanseringskonserten i Oslo i 2001: ”Frode er stor. Han spiller helt fenomenalt. Frode er i øverste klasse. Han er akkurat den typen norsk musikkliv trenger videre, en virkelig medskaper.”

Juryen som har bestått av Liv Glaser, Idar Karevold og Gunnar Furubotn sier i sin begrunnelse for årets pristildeling blant annet: ”Akkordeonisten Frode Haltli har tidlig markert seg som en spesiell musiker. Først og fremst henger dette sammen med hans evne til å forme og formidle. Han har øre for den musikalske linjen, former den med generøs kommunikasjonsvilje og skaper en atmosfære av lyttende oppmerksomhet.”

Haltli kvitterte for prisen sist søndag med en egen prisvinnerkonsert i Rådshussalen i Grimstad. Her trollbandt han sitt publikum. En stor musiker som viste seg prisen verdig.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.